Приложение разкрива как пандемията се е отразила на ползването на автомобилите ни

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
17:40 / 11.12.2021
1386
Всички помним миналогодишния локдаун и как свободното придвижване между села и градове беше преустановено. Пропуски, КПП-та, полиция и забрани за пътуване останаха (засега) в изминалата 2020 г., но коронакризата все пак промени една от най-присъщите в наши дни дейности, а именно да караме автомобили. Проучване на навигационното приложение Waze разкрива, че пандемията се е отразила на начина на ползване на личните превозни средства.

Изследването на Waze показва, че потребителите му са шофирали най-много между юни и септември тази година. Около 43% от американците ползват личните си автомобили предимно за пазаруване, докато 36% признават, че ги карат, за да посетят семействата си. Ежедневното пътуване до работното място е едва на трето място в класацията. И това има резонно обяснение, тъй като много хора все още работят от вкъщи и не им се налага да карат толкова често.

В същото време проучването на Waze разкрива и някои интересни навици, свързани с шофьорите по целия свят.

Компанията, която от няколко години е собственост на Google, твърди, че 60% от шофьорите на автомобили по света се смятат за щастливи. В Щатите повечето водачи са оценили себе си с оценка 7, като скалата е от 1 до 10. Потребителите на Waze на възраст 35-44 години определят себе си като най-големи щастливци.

Щастливи обаче не означава търпеливи. Около 35% от шофьорите в САЩ използват клаксона, за да накарат колата пред тях да тръгне, когато светне зелено. Във Великобритания 60% споделят, че просто изчакват превозното средство пред тях да тръгне само.

"Щастливите“ американци са и сред хората, които виждат паркирането като голямо предизвикателство. Почти 1/3 от шофьорите в Щатите на възраст между 18 и 24 години признават, че просто отказват да паркират успоредно и оставят колите си по най-удобния за тях начин, пише dizzyriders.bg.

Любимото нещо за хапване зад волана на шофьорите в САЩ са продукти от веригите за бързо хранене, докато в останалите страни предпочитат да консумират нещо сладко.

Виж коментарите (1)

Още по темата (14361):
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Окончателно: Оправдаха Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие риск от усложнения, не предприемайте самолечение!
08.04.2024 Костадинов се изправя пред съда
Още новини от Любопитни новини:
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада
Нана: Не ми беше лесно да се разделя с България
В Северните Родопи цъфти "цветето на императорите"
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща
На 70 една от най-големите ни певици не спира да пее и твори
Надежда от "Ергенът" с доста провокативни снимки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).