Признат за №1 идва в НДК, билетите са достъпни

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
20:34 / 08.12.2022
772
Признат за един от водещите тенори на нашето време, мексиканският оперен ас Роландо Вийязон пристига у нас преди Коледа, за да се включи в Новогодишния музикален фестивал на 22 декември.

Роденият в Мексико Вийязон ще радва гостите в зала 1 на НДК заедно със Софийската филхармония. Концертът ще бъде дирижиран от маестро Найден Тодоров и ще бъде разделен в две части – арии и произведения с коледна тематика.

Билети

Билетите за бляскавата гала вече са пуснати в продажба на цени между 70 и 140 лв. Роландо Вийязон отдавна е спечелил любовта на публиката и критиката, която го обсипва със суперлативи за неговия глас. Наричан "най-очарователния от днешните оперни певци" (The Times) и с "чудесен мъжки глас…величествен, елегантен и силен" (Süddeutsche Zeitung), Роландо Вийазон е признат за един от водещите тенори на нашето време. Той поддържа и успешна кариера като режисьор, писател и телевизионен водещ паралелно с блестящите си сценични превъплъщения, пише "Телеграф".

Доминго

Роден в Мексико Сити, той започва обучението си по музика в Националната консерватория на родната си страна, преди да се присъедини към младежки програми в оперните театри в Питсбърг и в Операта на Сан Франциско. Той бързо прави име на международната музикална сцена, след като печели няколко награди в конкурса Operalia на Пласидо Доминго през 1999 г. (включително наградата "Сарсуела“ и наградата на публиката). През същата година прави европейски дебют като Де Грийо в "Манон" на Масне в Генуа, като Алфредо в "Травиата" в Парижката опера и като Макдуф в "Макбет" на Верди в Берлинската Щатсопер.

През 2011 г. Роландо Вийязон дебютира като режисьор в Лион и оттогава режисира постановки в най-големите европейски оперни театри. През 2007 г. тенорът става изключителен артист на Deutsche Grammophon. Той е продал над 2 милиона албума по целия свят и е записал над 20 CD и DVD, които са отличени с множество награди. Вийязон е и Кавалер на Ордена на изкуствата и литературата, една от най-високите награди в областта на изкуството и литературата във Франция – страната, в която живее.

Виж коментарите (2)

Още по темата (6853):
22.04.2024 Сериалът "Baby reindeer": Шокиращо искрено изследване на тормоза и
обсесията
05.04.2024 Вини Джоунс отново намери любовта
10.03.2024 Филип Аврамов сподели за уроците, които научаваме от бащите си
08.03.2024 Кейти Пери напомни колко дръзка може да бъде
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
04.02.2024 Дует "Ритон" издадоха тайната съставка на голямата любов
Още новини от Любопитни новини:
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада
Нана: Не ми беше лесно да се разделя с България
В Северните Родопи цъфти "цветето на императорите"
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща
На 70 една от най-големите ни певици не спира да пее и твори
Надежда от "Ергенът" с доста провокативни снимки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).