Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Психолог: Пролетта дава възможност да се разтоварим и да повдигнем вибрациите си
Автор: Живко Кръстев 12:52 / 27.03.2024Коментари (0)1143
©
Ако избираме да се фокусираме върху неща, които ни притесняват, депресират и тревожат, мислите ни ще бъдат такива и така ще се чувстваме. Това каза психологът Аделина Димитрова в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“.

Пролетта дава възможност да се разтоварим и да повдигнем вибрациите си, като прекарваме повече време навън сред природата и в спорт. "Можем да повишим вибрацията си чрез споделяне на време с позитивни хора. Трябва да почистим мислите си и да обръщаме внимание върху това с какво храним ума си. Негативната информация влиза в нашето подсъзнание и определя нашето ежедневие. Обстановката около нас оказва влияние“, обясни психологът.

По думите й ние товарим ума си с изключително много неща, с които той няма капацитета да се справи. "Затова започваме да прегаряме, получаваме бърнаут и паник атаки, защото умът започва да се пропуква. Когато не е спокоен, а претоварен с прекалено много задачи, умът пощурява. Затова трябва да си даваме мира. Ако ние се фокусираме върху тук и сега – какви звучи чуваме, какви материи можем да усетим, умът се успокоява, защото фокусът вече е тук, а не някъде в бъдещето, в което умът винаги чертае едни негативни сценарии, защото неговата природа е негативна. Неговата цел е постоянно да сканира за неща, които могат да са потенциална опасност, за да знаем за тях и да се предпазим. Когато знаем това, можем да използваме ума си в наша полза, а не да бъдем негови роби“, обясни Аделина Димитрова.  

Ако се фокусираме върху негативизъм и страхове, това е преживяването, което имаме. "Съответно това ще ни донесе негативно състояние и ще предприемаме негативни действия. Затова е много важно накъде е насочен фокусът във всеки един момент. Ако човек мисли постоянно за негативни сценарии, той всъщност да ги създава“, допълни психологът.

Затова фокусът трябва да бъде обърнат към позитивните неща, които искаме да преживеем, подчерта Аделина Димитрова. "Същото е. Вие отново разказвате една история на себе си, но тя ще е позитивна, както разказвате негативна такава, проектирайки си сценарий, който още не се е случил в бъдещето. Историите, които си разказваме, се превръщат в наш живот“, каза още тя.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
България в еврозоната
Великден 2024 г.
Олиото стигна цената на зехтина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: