Пътник хвърли монета в двигателя на самолет за късмет, отиде на съд

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:32 / 16.03.2019
1611
Пътник на китайска авиокомпания хвърли монета в двигателя на самолет за късмет и сде сдоби с глоба от 6,5 хиляди евро, пише Daily Mail.

Инцидентът е станал през 2017 г., но съдът осъди китаеца име Ли през март 2019 година. Ли трябвало да лети от Нанкин до Шенянг с компанията Shenzhen Airlines. Преди полета обаче, човекът хвърлил монета директно в двигателя на самолета за късмет.

Други пътници забелязали това и докладваха действията му на кабинния екипаж. Човекът бил арестуван, а полетът отменен, за да не се застрашават други пътници.

След това авиокомпанията завела дело срещу нарушителя, като заявила, че превозвачът е претърпял финансови загуби в размер на девет хиляди евро поради инцидента.

Съдът се произнесе в полза на Shenzhen Airlines и разпореди Лий да плати 6,5 хиляди евро. Както отбелязва изданието, по-голямата част от китайския народ искрено вярва в поличби и понякога правят абсурдни действия.

Тъй като повече от 70% от китайците никога не са летяли със самолет, те пренебрегват правилата за безопасност и често хвърлят монети в самолета за късмет. Например през февруари авиокомпанията Лъки Еър осъди суеверен пътник, който хвърли в мотора на самолета две монети от един юан с надеждата за безопасен полет.

Заради лудориите на 28-годишния мъж авиокомпанията трябваше да анулира полета.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в България за...
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Карбовски с интересна среща
Божана шокира с изказване: Изпих парите от наградата в "Мастършеф...
Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на музикалната сцена с докуме...
Ивет Лалова показа бебето


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).