Ракетоносител каца на бургаското летище

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
10:17 / 20.04.2010
2855
Най-големият и единствен в света самолет - ракетоносител ще кацне на бургаското летище. Полетът на гигантската машина "Мриа" Ан 225 на авиокомпания "Антонов дизайн бюро", проектирана навремето да пренася руската совалка "Буран", бил планиран в края на месеца.

Заради големия размах на крилата от два дни авиоспециалисти замерват разстоянията между полосата и сградите. Няма проблем да го приемем при нас, но за всеки случай правим отново проверка, заявиха от аерогарата.

Ан 225 трябваше да кацне през 2007 г. в Бургас, но от авиокомпанията отмениха в последния момент полета.

"Мриа" тежи 250 тона. Той е създаден в Украйна преди 20 години. След разпадането на СССР поради липса на средства временно е заземен до 2001 г., когато отново литва. Вместо руската совалка обаче е преоборудван да пренася свръхгабаритни товари като локомотиви, яхти и специфични тежки машини. Не е ясно дали в Бургас Ан 225 ще кацне със стока или ще използва летището за междинно зареждане с гориво.

Източник: в. "Твоят ден"


Виж коментарите (1)
Още новини от Любопитни новини:
Натали Трифонова показа видео от спалнята си
Помните ли трите хубавици от "Антибиотика", ето какво правят те с...
Кевин Джонас притесни феновете си с лоша новина
Кали показа най-големия си син
Нана си живее живота в Америка и няма никакво намерение да се зав...
Може ли да го познаете? Днес празнува днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).