Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Разгадаха мистерията на Бермудския триъгълник?
Автор: Екип Burgas24.bg 22:28 / 08.05.2023Коментари (0)486
©
Бермудският триъгълник отдавна е в центъра на суеверия и свръхестествени кръгове, като мнозина твърдят, че този голям океански участък е неоспоримо доказателство за действието на свръхестествени сили. Един учен обаче не вярва на това и казва, че мистерията на Бермудския триъгълник не е толкова впечатляваща.

Карл Крушелницки от университета в Сидни, Австралия, смята, че въпреки че през годините е бил място на мистериозни изчезвания, в триъгълника има сходен процент изчезнали самолети и кораби в сравнение с други места по света, особено ако се разгледа колко голям трафик преминава през района. 

Въз основа на тази констатация Крушелницки казва, че Бермудският триъгълник всъщност не е толкова мистериозен. Вместо това той изглежда вярва, че много от изчезванията се основават на лошо време или дори на лоши решения, взети от хората, а не на огромни морски същества, свръхестествени сили или извънземни.

Мистерията на Бермудския триъгълник се раздухва от около 70 години насам, като мнозина вярват, че тя може да е свързана със свръхестествени сили. Този океански участък, който се намира в западната част на Северния Атлантически океан, е бил мрежа за човешкото въображение. Някои дори смятат, че това може да са извънземни, които отвличат кораби и самолети.

Но Крушелницки заявява, че най-вероятно става дума за човешка грешка и лошо време. Според публикация, споделена от Mirror in 2022, Крушелницки цитира добре познатото изчезване от Бермудския триъгълник като доказателство за тези човешки грешки. През 1945 г. полет 19 - група от пет бомбардировача на американския флот - изчезва в триъгълника, припомня hicomm.bg.

Въпреки издирването на изчезналите самолети, никога не са намерени следи от останки, което още повече засилва мистерията около Бермудския триъгълник. Крушелницки обаче казва, че от 14-те членове на екипажа само един е бил опитен пилот. Освен това той твърди, че пилотът е бил известен с това, че е вземал лоши решения и се е появил в деня на полета с махмурлук.

Но доказателствата не спират дотук. Крушелницки също така твърди, че времето в деня на изчезването на полет 19 е било бурно и вълните са достигали 5 метра височина. Радиозаписите от полета показват, че както водещият, така и младшият пилот не са били наясно в коя посока да се движат.

Освен това лейтенант Чарлз Тейлър (водещият пилот на пътуването) смята, че се намира над Флорида Кийс и че компасът му е неизправен. Той не се съгласява с младшия пилот на полета и обръща полета на изток вместо на запад, като вероятно го отвежда по-навътре в Атлантическия океан. Възможно ли е тази човешка грешка да е причина за изчезването на полет 19? Или за това е виновна мистерията на свръхестествените връзки на Бермудския триъгълник?

При наличието на лошо време и ограничено количество гориво е възможно полет 19 да е изпаднал в беда и да се е разбил в морето. И тъй като океанът е дълбок в този район, би било трудно да се видят останки, които са стигнали до дъното на океана, ако изобщо се търси на правилното място.

При толкова много изчезвания и толкова голяма стигма около тях е възможно това обяснение да даде някои отговори на хората, които се опитват да разберат мистерията на Бермудския триъгълник. И тъй като този район на океана е толкова голям, малко вероятно е някога да изследваме подробно района, което означава, че може би никога няма да получим окончателен отговор.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: