Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Разрязан лимон на нощното шкафче върши чудеса
Автор: Екип Burgas24.bg 15:09 / 13.02.2023Коментари (0)571
©
Лимоните могат да се използват не само като освежаваща добавка във водата. Случвало ли ви се е да разрежете лимон и да го поставите до леглото си? Може да звучи налудничаво, но трябва да опитате! Разрязването на лимон и поставянето му до леглото има много ползи за здравето ви.

Кой не обича миризмата на прясно нарязан лимон? В допълнение към освежаващия аромат, разрязването на жълтия плод и поставянето му на нощното шкафче има много допълнителни ползи! Лимоните са едни от най-полезните плодове в природата. Те са пълни с антибактериални и антивирусни свойства, както и с много хранителни вещества. Всеки знае, че лимоните са полезни за нас заради високото съдържание на витамин С. Ако поставите парче лимон до леглото си, това ще донесе куп ползи за здравето ви!

Ароматът на обикновено парче лимон на нощното ви шкафче може да окаже влияние върху стреса, който изпитвате. Ароматът на лимона има антисептични свойства, които могат да повлияят на душевното ви състояние. Той стимулира производството на серотонин, който е щастливият химикал в мозъка, регулиращ настроението и също така балансиращ депресията.

Ароматът на лимон ще ви помогне да се отпуснете и да спите по-добре през нощта. Но знаете ли, че лимонът до леглото ви също така регулира тревожността и промените в настроението? Ароматът на плода осигурява положителна атмосфера в стаята. Всичко, което трябва да направите, е да разрежете един лимон на четири резена и да го поставите върху чиния до леглото си. Внимавайте да не откъснете частите напълно и просто оставете аромата на жълтия плод да свърши своята работа, съветва БГНЕС.

Понижаване на кръвното налягане

Приблизително двама от всеки 10 души страдат от високо кръвно налягане. Ако сте един от тях вероятно често изпитвате главоболие, умора, гадене, задух или безпокойство. Ако поставите резенчета лимон до леглото си, то през нощта ще вдишвате финия аромат на лимон.

Това е наистина полезно за намаляване на кръвното налягане и за намаляване на холестерола в кръвта. Да, прочетохте правилно! Този обикновен жълт плод действително може да понижи кръвното ви налягане. Това определено си заслужава да се опита!








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: