Ресторант вари бульон без да изхвърля остатъка в една и съща тенджера вече 45 години

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:59 / 14.04.2024
1008
Ресторант в квартал Екамай в Банкок, Тайланд, стана известен с това, че вари един и същи бульон в една и съща тенджера вече повече от 45 години.

Въпреки че за повечето хора това е страховит начин да получат стомашни проблеми, има много повече от история и причина защо този дълъг процес на готвене продължава вече почти пет десетилетия, казва New York Post.

Семейният ресторант на име Wattana Panich стана известен с дългото време на задушаване на бульона от неговата телешка супа с нудълс - наречена "neua tune".

Популярното ястие включва съставки като задушено и сурово говеждо месо, шкембе, чесън, канела, черен пипер, корен от кориандър и около дузина китайски билки.

През 2020 г. трето поколение собственик на бизнеса Натпонг Кавийнтавонг каза пред Great Big Story: "В продължение на 45 години бульонът от нашата супа никога не е бил изхвърлян след готвене. Държим бульона за една нощ и след това го използваме за супата за следващия ден“.

"Бульонът е съхраняван и варен в продължение на 45 години, което му придава уникален вкус и аромат“, добавя той.

Но със сигурност това не е много хигиенично или безопасно? Чуваме ви как крещите от изненада, докато четете това.

Но не се страхувайте, защото не всичко е такова, каквото изглежда. Супата се вари вече близо 50 години, а собственикът на ресторанта уверява, че чисти съда, в който се приготвя всяка вечер.

"Изваждаме супата от тенджерата и оставихме да къкри през нощта“, обяснява той. Това "малко“, останало къкри в тенджерата, а след това формира основата за супата на следващия ден.

И методът - известен като perpetual stew - очевидно прави разликата във вкуса на ястието, предвид отзивите на ресторанта в Trip Advisor, пише businessnovinite.bg.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Мъжът на Петя Дикова: Родителството е като стаж в съмнителна комп...
Няма да повярвате колко плати българин за уиски
Кинокритик: Мария Бакалова има статут на звезда, тя убеждава, че ...
Динко Динев има седем деца от пет различни жени, сега стяга пищна...
Заемът на Гущерови бил за имот, вместо това отишли на почивка
Кобрата влиза в "Островът на 100-те гривни"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).