Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Ресторантьор: България все още не е готова за ресторант "Мишлен"
Автор: ИА Фокус 12:54 / 18.04.2023Коментари (0)1356
©
Критериите за даване на звезда "Мишлен“ са комплексни. Те са свързани с качеството на храната, презентацията на самата чиния, чистотата на заведението, бързото обслужване, приветливостта на персонала – абсолютно всеки един елемент е изключително важен, за да може да се спечели такава награда. Това каза ресторантьорът Искрен Илиев в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“. 

Много малко ресторанти притежават отличие три звезди, тъй като те се печелят много трудно, но също така и се губят лесно, обясни той. "Когато един ресторант спечели такова отличие, за повечето ресторантьори е голям стрес, защото за да задържиш такова отличие, е голямо предизвикателство“, обясни Илиев. 

Според него България все още не е готова за ресторант "Мишлен“. "Имаме един такъв балкански манталитет, който ни пречи да надградим себе си. Във всеки един ресторант "Мишлен“ се готви с регионални продукти, докато при нас тази идея е още чужда и далечна. На второ място, чисто инфраструктурно нямаме възможност да посрещаме такива гости. България има уникални дадености за гастрономичен туризъм, но към момента не сме готови. Трябва да променим навиците си, ако щете и на хранене, и на виждания за ресторантите“, обясни ресторантьорът.  

Като друг проблем той посочи законодателството и регулациите в тази посока. Трябва да бъдат улеснени процедурите, по които местните производители пласират стоките си в съответните ресторанти. Рекламирането на страната ни като туристическа и кулинарна дестинация, която има какво да предложи, също е важно, допълни Искрен Илиев. 

"По незнайни причини обществото ни просто заклеймява ресторантьорската професия като нещо непрестижно. Трябва да се инвестира в създаването на специализирани училища за кадри в хотелиерския и ресторантьорски бранш“, каза още Илиев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: