Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Рок банди забиват в София и Пловдив
Автор: Екип Burgas24.bg 11:44 / 18.04.2023Коментари (0)447
©
Машината Hellion Stone се задвижва на високи обороти за две участия в компанията на Jasmine Whale и Soundprophet на 21-и и 22-и април. Projector Plus, клуб Mixtape 5 и бар Download представят три топ български рок банди в две поредни вечери в София и Пловдив. Цветът на родния алтърнатив Hellion Stone, Jasmine Whale и Soundprophet се обединява за два пролетни клубни концерта, съобщиха организаторите.

Софийската банда в тежкия спектър – Hellion Stone, е свързващото звено на 21-и и 22-и април на задаващото се мощно априлско трио. Със засилка още от 2017 г. и два издадени албума (“Hellion Stone" и “Scapegoat") зад гърба си, Hellion Stone вече са доказали професионализъм в студиото. Истинската сила на групата, обаче, е на сцената, а експлозивната смес от алтернативен рок и груув метъл е проверена многократно на клубните и фестивалните им участия на живо.

На 21-и и 22-и април Hellion Stone отново ще доставят наелектризиращи рифове на нуждаещите се, а феновете на добрите мелодии и качествените вокали също няма да останат разочаровани. Високооктановият звук на Иво Попов (вокали), Стефан Стефанов (китара), Иван Стоянов (китара), Атанас Пангев (бас) и Мануел Малешков (барабани) остава в главите на слушателите дълго след като музиката е свършила. А двойната априлска изява на бандата на живо ще бъде първа за тях след концерта им с Godsmack през миналата година.

Jasmine Whale е групата, която ще забие на 21-и април с Hellion Stone в клуб Mixtape 5 и тази комбинация е повече от обещаваща. В Jasmine Whale са се събрали някои от най-опитните музиканти на съвременната алтернативна българска сцена – Ненко Милев (китара и вокали), Борислав Струкански (бас), Милен Иванчев (барабани) и Димитър Василев-Нуфри (китара и вокали). Самият проект датира още от 2012 г., а три години по-късно е оформено ядрото на групата, което излъчва албумите "Розалия" и "Ghosts Have Shadows". В стила на Jasmine Whale е тя да бъде предизвикателна в рокендрол традицията, текстовете им – понякога имат хапливия и хумористичен привкус в духа на пънк рок, а енергията на Нуфри и компания е достатъчна да зареди батерията на всеки рок фен за седмици напред.

Вторият концерт на Hellion Stone ще се състои в клуб Download в Пловдив и ще включва специалното участие на Soundprophet. На 22-и април Пенко Скумов (вокали), Митко Пешев (китара), Георги Михайлов (бас) и Николай Иванов (барабани) ще отведат публиката на едно запомнящо се пътешествие, подпечатано с марката Soundprophet. Групата започна с отчетливи гръндж влияния през 2010 г. и в последствие издаде два албума (“More Than Any Spoken Words" и “Revelation"), но в настоящото десетилетие Soundprophet плават изцяло в собствен океан от вдъхновение. 

Забележителен представител на българския алтернативен рок, тази банда има на своя страна отлични инструментали и текстове, които изследват мястото на личността в света. Soundprophet означава приключение из сенчестите задни улици на човешката природа и групата няма да пропусне възможността да разведе феновете там за един пореден път.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: