"Ромео и Жулиета" на Московския сити балет идва в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:08 / 08.09.2016
999
На 24-ти ноември в зала 1 на НДК, столичани ще имат възможността да се насладят на емблематичния спектакъл "Ромео и Жулиета", представен от една от най-популярните руски класически балетни трупи - Московският сити балет (Moscow City Ballet). Балетният спектакъл ще бъде представен и във Варна на 26-ти ноември - Дворецът на културата и спорта и в Бургас на 27-ми ноември - Държавната Опера.

Автор на хореографията и постановката "Ромео и Жулиета" е основателят на Московския сити балет и бивш солист на Болшой балет - Виктор Смирнов-Голованов. Над петдесет балетисти ще пресъздадат на сцената класическата любовна история. В главните роли са Талгат Коджабаев, Лилия Орекхова, Андрей Журавлев, Анна Ижанова, Юлия Журавлева.

Московският сити балет (Moscow City Ballet) е създаден през 1988г. От тогава до днес, трупата съхранява и развива традициите на класическия руски балет. Нейните постановки отговарят на най-високите стандарти на балетното майсторство.

Спектаклите на Московския сити балет се радват на голяма популярност в цял свят. България е част от международното им турне. За всички ценители на красотата, танца и изкуството у нас - София - 24 ноември - Зала 1, НДК, Варна - 26 ноември - ДКС, Бургас - 27 ноември - Операта.

Цената на билетите е от 30 до 90 лева.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Маслините ни предпазват и трябва да ги ядем с костилките
В "Ергенът" останаха само две претендентки
Бони загуби в Hell's kitchen, отмъкнаха й победата в последния мо...
Голяма излагация в "Стани богат"
Не всеки, дори опитен шофьор, може да чуе тревожното дрънкане
На 52 шашка света с красота и фигура


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).