Само една щипка от тази съставка подобрява вкуса на кафето

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
23:06 / 07.05.2023
677
Щипка сол, добавена към кафето след смилане, ще премахне горчивината и ще подобри вкуса на напитката. Тази неочаквана гурме хватка бе предложена от експертката на шотландската кафе верига Кейт Джонстън в интервю за "Хъфингтън пост“.

Според специалистката, за разлика от захарта или млякото, солта не маскира вкуса и аромата на печените зърна, а по-скоро подчертава техните сладки нотки и естествена горчивина.

Тя добави, че солта няма да е необходима, ако зърната са избрани на вкус и изпечени правилно. Но трикът със солта ще бъде незаменим при приготвянето на студени кафета и коктейли с кафе, защото помага да се върне вкусът на прясно сварена напитка.

По-рано диетоложката Анастасия Ефимова предупреди за напълняване от кафе. Тя каза, че самото кафе почти не съдържа калории, но като пие напитка със захар, сметана и сироп, човек може бързо да напълнее, информира Nova.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Най-тежкият участник в "Живот на кантар" свали 43 килограма
Драго Чая с разтърсващи откровения: Oтначало започнах да плащам с...
Тези храни помагат при борбата със стреса
6 причини да имате оси в двора
Мис България Свят 2017 стана майка за трети път
Жени Живкова обжалва развода си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).