Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Сашо Кадиев напуска bTV?
Автор: Екип Burgas24.bg 18:51 / 19.03.2023Коментари (2)10118
©
Би Ти Ви се разделя с Александър Кадиев след 11 години, в които актьорът беше лице на предаването "Преди обед". Актуалният тв сезон е последният, в който синът на Катето Евро се изявява като тв водещ. Вече му търсят заместник, който ще поеме работата му с Деси Стоянова от есента. 

Кадиев сам поискал да напусне телевизията, макар че не се оплаквал нито от заплащането, нито от екипа, твърдят отлично запознати източници на "Уикенд". Той обаче вече не издържал натоварването от ранното ставане и ежедневния близо 3-часов ефир, които съчетава с вечерни театрални представления, непрекъснати пътувания из страната и чужбина и от време на време – снимки във филми. Работата в "Преди обед" изисква непрекъснато да е на разположение в телевизията. Това спъвало актьорската му кариера. В последната година синът на Катето Евро отказал участие в цели два сериала, в които му предлагали добри пари и интересни роли. Снимките за сериал обаче се точат по 10-12 часа всеки ден, а Сашо е в телевизията до обяд. Няма кой да го чака с часове, докато се появи на снимачната площадка.

По същия начин стоят нещата и с кинофилмите. Звездата няма почти никакви роли на голям екран заради "Преди обед". Двете части на филма на Ники Илиев "Завръщане" се сред малкото му появи в киното, и то само защото режисьорът се е навил да се съобразява с програмата на актьора. "Вечно пътуваше, вечно беше зает, вечно го чакахме да се появи", разказвал е Илиев преди време. Малко режисьори са склонни на подобни жертви.

Телевизията е прът в колелата и на театралните изяви на Сашо. Преди време той беше част от трупата на Малък градски театър "Зад канала", получи награди "Икар", участваше в представления по текстове на големи драматурзи, а напоследък не е имал почти никакви премиери. Играе само в старите си представления, с които обикаля по турнета, но има амбиции за още интересни роли и награди. Основната му цел била да гради кариера като актьор, а не като телевизионен водещ, още по-малко – като журналист. Ето защо след 11 години в ефира на bTV той е решил да сложи точка и да се завърне към основната си професия – актьорството.

Само преди година Сашо беше пред уволнение, след като в прекия ефир на "Преди обед" се чу как псува тогавашния премиер Кирил Петков. Актьорът не знаеше, че микрофонът му е включен, и си позволи да изрази своето отношение в много крайна форма, което стана достояние на всички зрители. Скандалът беше огромен. Кадиев се извини за нецензурния си език и уволнението му се размина. Само година по-късно обаче сам е решил да си тръгне.

В bTV се чудят кой може да го замести до Деси Стоянова. Двойката е любима на много зрители и макар че често критикуват водещия, хората трудно могат да си представят журналистката с друг екранен партньор. Търси се човек, който напомня Сашо, без обаче да го имитира. Той трябва да е забавен и артистичен, за да компенсира сериозността на колежката си. Трябва да е популярен, за да започне веднага да привлича зрители, вместо да се налага тепърва да му създават фенска маса.

Трябва да има и разностранни интереси заради разнообразните теми в шоуто. В 11-годишната история на предаването често се е случвало Сашо да го няма в студиото и тогава Деси най-често е водела сама. Случвало се е да го замества колегата му Башар Рахал. Той обаче едва ли ще се навие да води за постоянно, защото има много ангажименти като актьор, продуцент и преподавател в собствената си школа по актьорско майсторство.

Трудно би намерил време за ежедневен ефир с години, защото това означава да се откаже от всичко останало. Конкурентите на "Преди обед" – "100% будни" в БНТ1, привлякоха за водещ друг актьор – Стефан А. Щерев. Като юноша той е бил в актьорската школа, в която се е изявявал и продуцентът на "Преди обед" – Георги Тошев, което обаче не означава, че Тошев ще покани Щерев в предаването си.

Друг актьор, който се появява ежедневно по телевизията, е Дарин Ангелов. Той е панелист при Гала в Нова тв, така че е свикнал с натоварването. Но в "Преди обед" задълженията му със сигурност ще бъдат по-сериозни от тези в "На кафе" и едва ли ще може да ги съчетава с работата си на щат в Народния театър или с многото филми и сериали, в които участва.

Ако вземат журналист за заместник на Сашо, предаването може да стане прекалено сериозно. Трябва да е някой със силно изявено чувство за хумор. До есента има достатъчно време, за да могат в телевизията да премислят всякакви възможности, докато изберат най-подходящия партньор за Деси. Вероятно ще е проблем, ако се спрат на някой, който всеки път идва навреме на работа. Тогава водещата вече няма да може да ползва дежурната си смешка със закъсненията на колегата, която вече 11 години пробутва като проява на чувство за хумор. А дали ще може да измисли нова закачка, не е ясно.



Още по темата: общо новини по темата: 6851
10.03.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
04.02.2024 »
30.01.2024 »
22.01.2024 »
предишна страница [ 1/1142 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Сподели какво ново....
на 19.03.2023 г.
0
 
 
Тоя мушмул взима по няколко хиляди само за да чете текст от таблет и онова "и сме чаааак до обедните новини" ...
0
 
 
Много важно,шъ си го примета в другия крачол
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: