Тиквата носи топлина, аромат на есен и много ползи за организма. А в комбинация с чиа, която е известна с детоксикиращите си свойства, е идеалната закуска за новия сезон.
Знаехте ли, че можете да си направите лесна и питателна закуска с чиа и тиква?
Тиквата е богата на бета-каротин, фибри, витамини А и С, а чиата – на омега-3, калций и растителен протеин.
За да се възползваме напълно от полезностите на чиата, е важно тя винаги да се накисва или да престои в течност, докато набъбне. Така семената образуват гел и придават копринена, кремообразна структура на ястията, пише Tialoto.bg.
Кадифена овесена каша
Започнете деня с топла купичка овесена каша.
Необходими продукти:
1 ч. л. чиа
3 с. л. топло мляко
½ чаша овесени ядки
1 чаша растително мляко
2 с. л. пюре от печена тиква
½ ч. л. канела
щипка ванилия
Начин на приготвяне:
Накиснете чиата в топлото мляко за 10 минути.
През това време сварете овесените ядки с 1 чаша растително мляко.
Добавете пюрето от тиква.
Добавете чиата, канелата и ванилията.
Разбъркайте и оставете да се сгъсти.
Резултат: кремообразна, ароматна закуска, която засища и стопля душата.
Сезонна закуска, която да приготвите за няколко минути преди да тръгнете към офиса
| пон | вто | сря | чтв | пет | съб | нед |
|---|---|---|---|---|---|---|
| 1 | 2 | |||||
| 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
| 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
| 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
| 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
7 развенчани мита за шофирането
22:20 / 09.11.2025
Кои са най-често използваните лечебни растения при хипертония?
21:28 / 09.11.2025
Андреа обвини Меди в кражба и лъжа
17:11 / 09.11.2025
Инцидент беляза грандиозния концерт на Галена
17:10 / 09.11.2025
Инфаркт и инсулт: Каква е разликата и какво да правим в първите м...
17:11 / 09.11.2025
Бояна Шарлопова е напът да съсипе бизнеса на покойния си съпруг
15:31 / 09.11.2025
Актуални теми
Зареждане ...

09:01 / 05.11.2025
737







Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.