Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Шампионска лига се завърна с нова топка
Автор: Екип Burgas24.bg 16:00 / 29.02.2024Коментари (0)2709
©
Мачовете от Шампионска лига се завърнаха след двумесечна пауза във фазата на осминафиналите. Най-важният турнир в календара на клубните европейски отбори стартира с двубои между Реал Мадрид и РБ Лайпциг и Манчестър Сити и Копенхаген.

Макар и в първите срещи да се открояват изявени фаворити, оставащите мачове в календара на Шампионската лига са изключително оспорвани. Затова и футболните фенове се събират пред телевизионните екрани и платформите за залагания, като например betano мобилно приложение, за да направят своите прогнози и да проследят резултатите от мачовете.

В първата фаза от осминафиналите като фаворити се откроиха Ман сити, Реал Мадрид, ПСЖ, Лацио, Интер и Порто. С равенство от 1:1 завършиха срещите между ПСВ Айндховен и Дортмунд, както и Наполи - Барселона. След кратка почивка отборите ще се срещнат за реванш на 5, 6, 12 и 13 март.

Към момента букмейкърите отреждат най-големи шансове за победа в турнира на настоящите носители на купата Манчестър Сити. През 2023 г. те спечелиха първата си титла в Шампионска лига срещу Интер, след като едва за втори път успяха да достигнат до финалите на първенството. Една от водещите прогнози за настоящия сезон е реванш на полуфинала от 2023 г. Между Ман Сити и Реал Мадрид, но не е изключено на тяхно място да се окажат отборите на Арсенал или Байерн Мюнхен.

Междувременно се играят и мачовете от Английската висша лига и FA Cup, където Манчестър Сити също е настоящ победител след рекордния си требъл през 2023 г. Със спечелването на титлата, Купата на Англия и Шампионската лига през миналия сезон отборът на Гуардиола се присъедини към тима на Манчестър Юнайтед от 1998-99 г. като единствения английски носител на требъл.

Нещо повече, те са сред основните претенденти и за тазгодишните купи. Към 22.02.2024 те заемат второто място с 56 точки в Premier League, с 4 по-малко от Ливърпул, а след тях с 55 точки се нарежда Арсенал. И тук, както и в ШЛ и FA Cup, букмейкърите им отреждат първото място с най-ниски коефициенти, но възможно ли е за втора поредна година гражданите да завоюват едновременно трите най-престижни трофея у дома и на континента? Самият Пеп Гуардиола се засмя пред прогнозите за втори требъл и ги нарече “приказка". “Има 99,99% вероятност да не спечелим отново требъл, защото това никога не се е случвало досега." Все пак мениджърът на Ман сити изрази надежда, че отборът ще продължи да се състезава на високо ниво в турнирите и да преследва купите в трите първенства.

UCL Pro Ball London
©


Завръщането на турнира бе отбелязано и с обявяването на новата официална топка, която ще влезе на терена във фазата на директните елиминации и разбира се на финала на Шампионска лига 2023/24. Създадена, за да изпъкне на най-голямата сцена, UCL Pro Ball London е посветена на последния град домакин - Лондон, където ще се проведе финалният мач от тазгодишното издание на ШЛ на 1 юни 2024 г. Топката разполага с ярки графики, изобразяващи два ревящи лъва, които се борят сред звездите. Лъвът е символ на богатата история и култура на Англия и нейната столица, но също така представя смелостта и силата на играчите и величието на най-престижния трофей в европейския клубен футбол.

Топката е дело на немската компания Adidas, официален производител на топките за европейското клубно първенство от 2001 г. насам. Освен с нов дизайн, топката разполага и с някои технологични подобрения, създадени да осигурят прецизност за играчите, които ще се изправят едни срещу други на терена. Това е възможно чрез иновативната текстура на повърхността PRISMA. Покритието на външната текстура - еднакво за всички официални топки за мачове на adidas UEFA Champions LeagueTM - предлага сигурно сцепление и пълен контрол, а термично свързаната безшевна конструкция гарантира максимална ефективност. 1% от продажбите на футболните топки на компанията ще бъдат дарени на компанията Common Goal, за да помогнат за инициативи, които подкрепят футболните общества по света.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: