Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Шеф Манчев: Не знам докога ще издържа, сметката ми за ток е със 150% отгоре
Автор: Екип Burgas24.bg 11:14 / 31.01.2022Коментари (6)1418
©
Един от най-обичаните кулинари гостува в студиото на "На фокус с Лора Крумова" по Нова тв за да сподели за отношението си към най-добрите шеф готвачи, за наболелите финансови проблеми, с които се сблъсква бизнеса, и за изненадите в новите епизоди на кулинарните предавания, които води - "Кошмари в кухнята" и "Черешката на тортата".

За най-великият готвач

"За мен най-великият готвач е този, от когото аз съм се учил – Анди Цауг. Изключителен професионалист и е от топ 50-те готвачи на Швейцария с една звезда "Мишлен“, с много сериозен бекграунд. Велик го прави фокусът му в това, което умее да прави. Това, в което е най-добър. Прави изключително добра френска кухня. Учил се е при Пол Бокюз“, разкрива шеф Манчев.

За най-големия експеримент, който е правил в кухнята

"Правил съм много експерименти в кухнята, но си спомням как беше много модерно месото от кенгуро – исках да го пробвам и да видя дали става или не става. Не е моето, не е и познато за българите. Но имаше един внос и пробвах да сготвя "задушено кенгуро“. Но когато хората пътуват, пробват различни неща. В Ню Орлиънс например съм пробвал хотдог от алигатор. Месото приличаше на пилешко. Пробвал съм и панирани мравки в Южна Корея. Тези неща, които съм пробвал, са храна на различни нации. Като кулинар трябва да пробваш и да разбереш защо те ги ядат и защо харесват този вкус“, разказва топготвачът.

"Моята майка готвеше много субпродукти. В моите книги присъстват тези рецепти – като пълнен далак, който е изключително вкусен. Всичко е въпрос на вкус и въпрос на разбиране за храната. Преди 30 години в България беше модерна карантията. В Пловдив имаше един невероятен ресторант, който беше единствено и само за това“, допълва той.

За егото на най-добрите шеф готвачи

"Егото идва от това дали си достатъчно осъзнат или не. Когато си достатъчно неосъзнат, означава, че егото ти е доста по-голямо, отколкото трябва. Когато можеш да приемеш отговор: "Не!“ или отговор "На загуба“, означава, че приемаш, че първо си виновен ти. Тогава егото е много по-малко. Но когато смяташ, че абсолютно винаги си прав, тогава егото започва да работи и да казва: "Това е невъзможно!“. Моето его е съсредоточено в това, че обичам да работя и да се развивам. Когато нещо не ми се получи и се почувствам виновен за това, тогава се ядосвам страшно много на себе си. Стрес при нас има – от една страна, защото управляваш различни процеси, работиш с много персонал, от когото си зависим, а от друга – ние продаваме сега и на момента и трябва да сме най-добри в момента“, коментира шеф Манчев.

За случая с Андре Токев

"Познавам Андре Токев от 25 години. Той ми е много добър семеен приятел. Човек, с когото сме основали асоциацията на готвачите. Благодарение на него се промени кулинарията в България. Със сигурност е поел вината си и е човек, който поема отговорност. Призна си това, което е направил и навярно си посипва сол върху главата, но според мен това е чист burnout. Той е изключително амбициозен човек. Страшно много ни повлия тази пандемия. Две години стоим на едно място и не се развиваме. Трупаме разходи. Това носи след себе си само негативи“, допълва той.

"Това е проблемът на хората, които искат да се представят по най-добрия начин, но не се подготвят. Искат да изгреят, но не знаят как да го направят. Какво беше това 7-степенно меню? Но това е тя и толкова може. Важното е да сме естествени и такива каквито сме. Това е пътят", категоричен е той.

За новите "Кошмари в кухнята“

"Смятам, че предаването е феномен в българския ефир. Аз съм изключително взискателен към това, което правя. Обичам да правя нещата по най-добрия начин. И винаги съм се стремял към това. Понякога се получава, а понякога – не. Но винаги съм се стремял да съм на 100%“, споделя шеф Манчев.

За високите сметки

"Сметката ми за ток е със 150% отгоре, 10 000 лв. ми е само в единия от обектите, обикновено е 3-3500 лв. Кризата я посрещам много зле. Няма как да издържим и персоналът е много скъп. Затова се вдигат цените. От друга страна, хората, които ползват услугата ти, нямат пари.

Издържам, но не зная докога. Трябва да има спешни мерки. Мораториумът трябваше да бъде за бизнеса, а не за гражданите.

Мога да издържа 2-3 месеца максимум, ако продължават в този дух. След това трябва да затваряш. 20 години съм собственик на ресторанти, не съм очаквал такова нещо, винаги съм вървял във възходяща линия



Още по темата: общо новини по темата: 375
28.10.2022 »
14.07.2022 »
01.07.2022 »
20.04.2022 »
20.04.2022 »
20.04.2022 »
предишна страница [ 1/63 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
лайнявите тролчета се *възбуждат* само като ми видят името!И пак да ви попитам,нещастни ПРОСТАЦИ от партийките на прУтеста и пп-пършиви п... - БОЛИ ЛИ,БОЛИ ЛИ?
-2
 
 
Само питам - и ти ли като плямпалото митко павлов си гласувал за ПП - пършивите п....?
0
 
 
Стига рева бе. Тока му бил скъп. Ами да беше сключил договор с доставчик по фиксирана цена . Тарикат . И ти на борсата нали ? А сега ,виж си цените и като никой не ти седне ,си мисли ,че трябва някой да ти е длъжен.
-2
 
 
Манчев нагли сте.Всичи фирми и хора плащат по висок ток но само вие плачете.
+4
 
 
Ама като скубеш по 40 лева за мижава порция в смотания ти ресторант, не се оплакваш, нали? Алчни, нагли тарикати, малко ви е всичко ...
+3
 
 
Бате затваряй.. Това е част от промяната,ще изтърпим и това!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: