Шеф Петров се вбеси на "Мастършеф"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:48 / 12.10.2023
792
Шеф Петров скочи на "Мастършеф". В основата на гнева на готвача е неправилно отваряне на миди.

"Много ме озадачи в "Мастършеф" това, че хората отварят черни миди сурови - казва шеф Петров и добавя: Това за мен е направо подсъдимо! Първо, защото единствено стридите и понякога мидите сен жак се отварят сурови и никои други."

Според Петров черните миди са абсолютно забранени за обработка преди варене. Най-малкото защото са много твърди и при отварянето им може да се стигне до инциденти като порязване.

"Всеки един добър адвокат в света, когато види това предаване, може да го осъди. Нито един готвач в света не отваря черни миди сурови" - категоричен е шефът.

Топготвачът добавя, че мидата трябва да се сложи за секунди във вряла вода и след това тя сама се отваря. Според него няма логика да се отвори сурова мида, която след малко ще бъде сготвена.

"Има и още едно правило: Черна мида, която се глазира и не се отвори, се хвърля, защото е развалена. Отделно, когато се напъва, можеш да вкараш парче от черупката вътре, което дори не се усеща. Това парче може да ти влезе в червата и да ти направи големи проблеми."

Петров казва също, че показването на такива практики могат да накарат някого да се нарани вкъщи и когато се пореже с някоя мида, може да каже: "Ами аз гледах от "Мастършеф".

Според Петров подобни предавания трябва да наемат кулинарни консултанти, защото рано или късно някой ще ги осъди за нещо.

"Господа продуцентите е крайно време да започнат да мислят за това, с което се занимават. Цялата ни нация най-вече гледа телевизия и трябва да са много отговорни. Не хората, които са в предаването, а хората, които са ангажирани да го правят" - казва Петров.

От самото предаване отказаха да коментират думите на готвача.

Проверка на "България Днес" в интернет установи, че черни миди често се отварят, преди да се готвят. По този начин например се готви в Англия. На много други места по света също черните миди първо се отварят и после се готвят. Всеки шеф си е шеф и сам си решава какво да прави. Ако все пак решите първо да отворите мидата, а после да я готвите, бъдете внимателни.

Виж коментарите (0)

Още по темата (5986):
14.05.2025 Фънки за Вениамин: Идеше ми да ударя един шамар
07.04.2025 Лечков - дядо за пример
04.03.2025 Галена прибира 1 милион лева
22.01.2025 Звезда от Hell's Kitchen пусна сватбени снимки с Виктор от Бургас
28.11.2024 Журналист: Такова нещо като агент Гунди няма
30.10.2024 Това ли е "чуйекът" до влюбчивата бургаска батка извън къщата на "Биг
Брадър"?
Още новини от Любопитни новини:
Мартин е големият победител в Hell’s Kitchen
Култово предаване остава в историята
Симона Петрова е първата българка, която ще лети в Космоса
Пиян се качи на сцената по време на театрална постановка
Фънки за Вениамин: Идеше ми да ударя един шамар
Има нова голяма страст


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).