Ще го познаете ли? Легенда на рока свали перуката, с която не се бе разделял от 14-годишна възраст

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
13:19 / 16.09.2022
1091
Една от големите звезди на рок музиката – Джо Лин Търнър, обяви, че най-сетне се чувства абсолютно свободен, след трудното решение да свали перуката, с която не се беше разделял от 14-годишна възраст, информира Z-Rock Bulgaria.

Търнър страда от заболяването "алопеция“ (спомнете си жената на Уил Смит и последната оскарова церемония), с което е бил диагностициран когато е бил едва на 3 години. 

Миналия месец легендарният вокалист на Rainbow и Deep Purple, който е идвал много пъти в България, стана на 71 години и реши, че е дошло времето да разкаже на света за своето заболяване.

На 25 август излезе серия от страхотни негови снимки, на които той е с абсолютно гола глава. Те бяха част от промоцията на очаквания му нов солов албум “Belly Of The Beast" (Търбухът на звяра). В прес информацията до медиите Търнър обясни, че е започнал да носи перука за да се пребори с емоционалните и психологически травми, които е трябвало да претърпи в училище. 

“Това е едновременно благословия и проклятие. Нямам вече какво да доказвам, мога да нося перука, а мога и да не го правя. Свободен съм да правя това, което искам. Вече съм зрял човек, започвам и да остарявам.“, написа той тогава.

По-малко от месец след тези събития Джо Лин Търнър даде съвсем прясно интервю, в което разказа как се чувства в момента.

Ето някои от по-важните моменти в него, цитирани от Blabbermouth.net:

"Чувствам се абсолютно свободен. Трябва да дам малко предистория. Това беше една публична тайна. Никога не съм се опитвал да измамя хората, нито да се крия и да отричам. Честно да ви кажа – никога не съм смятал това, че съм плешив, за нещо особено важно. Но е факт, че има злобни, тесногръди и агресивни хора, които винаги са готови да ме вземат на мушка и да се опитват да ме тормозят. Винаги съм си мислел, че те просто ми завиждат. И това говори повече за тях, отколкото за мен. Това не са моите хора. Къде остана музиката? Тя е това, което е важно!“

Големият музикант обясни, че това е нещо, което е отлагал достатъчно:

"Знаех, че това е нещо, което трябва да направя, преди да си отида от този свят. Докато записвахме новия албум си казах – трябва да направя нещо. И в крайна сметка съпругата ми, която е и мой ко-мениджър, невероятна е, ми каза един ден следното: ‘Дойде моментът, Джон, сега трябва да го направиш. Когато си напълно искрен и откровен, хората ще те заобичат още повече‘. И така, направих го. Това съм аз, нямам нищо за криене. Хайде да видим сега, ще ми се присмивате ли? О, и между другото – това тук е новият ми албум!“

Впоследствие Джо Лин Търнър получи подкрепа от цял свят – както от много свои колеги музиканти, така и от дългогодишните му фенове. Той записа и специално видео, в което благодари за невероятната подкрепа, която е получил.

Виж коментарите (3)

Още по темата (6853):
22.04.2024 Сериалът "Baby reindeer": Шокиращо искрено изследване на тормоза и
обсесията
05.04.2024 Вини Джоунс отново намери любовта
10.03.2024 Филип Аврамов сподели за уроците, които научаваме от бащите си
08.03.2024 Кейти Пери напомни колко дръзка може да бъде
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
04.02.2024 Дует "Ритон" издадоха тайната съставка на голямата любов
Още новини от Любопитни новини:
Шеф Кустев с изненадващ ход, ето къде ще го видим
30 години от смъртта на Айртон Сена: Краят на една епоха във Форм...
Една от фаворитките в "Ергенът" зарязана от 60-годишен милионер з...
Кафяви или бели яйца за Великден? Каква е разликата
Замириса й на лято
Рожденичката днес - нейна песен е по-популярна у нас от Happy Bir...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).