Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Ще почивате в Банско - задължително се качете на Кончето
Автор: Екип Burgas24.bg 15:50 / 22.07.2021Коментари (0)1239
©
Банско и районът около курорта предлагат редица природни и културни забележителности. Ако сте на почивка в Пирин, не пропускайте възможността да се качите на Кончето. Едноименната седловина е сред най-атрактивните и адреналинови атракции, които планината предлага.

За подобно приключение обаче трябва задължително да сте подготвени. Добре е да планирате екстремното предизвикателство предварително като съобразите метеорологичните условия. Лятото е най-доброто време за планински разходки. Още по-подходящо е да сте отседнали в курорта и да отделите време от ваканцията си за подобен тип туризъм.

Маршрути до Кончето

Кончето е седловина, която е разположена в Северен Пирин на височина от 2810 метра. Мястото е емблематично за планинския туризъм в България. Самият ръб е с дължина от около 400 метра, а на места ширината е 50-а сантиметра и преминаването оттам е буквално като възсядане на кон.

Един от най-предпочитаните маршрути за достигане до скалния ръб започва от хижа “Явор", която е на 8-9 км от Кончето. До хижата може да се качите с лек автомобил и оттам да поемете по пътеката, обозначена с червена маркировка.

Като при всеки планински преход, задължителни са подходящите обувки и дрехи, както и да си носите вода и други принадлежности. Първото място, което е добро за почивка по пътя към седловината, е Суходолското езеро.

Ако
©
не сте с водач и не познавате района, предварителното запознаване с маршрута е крайно необходимо. Билото е на около четири и половина километра, след което следва най-трудната част от изкачването. Кончето е на седем и половина километра, според отбелязаното на картите разстояние до едноименния заслон.

За по-неопитните в планината, усилията може да са малко в повече, но си заслужават дори само заради неповторимата панорама и гледка към връх Вихрен. Пирин крие забележителната природа и зареждащата емоция при всяко от едно подобно приключение.

Връх Вихрен

Веднъж достигнали Кончето, може да продължите с покоряване на  втория по височина връх в България или пък да се приберете към едноименната хижа “Вихрен". Ако сте любители на планината и сте в добра физическа форма си подарете изживяването да се качите на един от най-красивите върхове у нас, които е в списъка на 100-те национални туристически обекти.

Преходът преминава през уникални природни дадености. Възможни са два начина за достигане на крайната цел - по северната или по южната страна на планината. Последният е за предпочитане, тъй като е приет за класическия вариант.

©
Планината е отличен начин за релакс през лятото. След  планински преход още по-зареждащо е да се отдадете на възстановяващия ефект на водолечението. Ако отседнете на хотел в Банско и оттам да планирате ваканционните приключение, ще постигнете съвършеното съчетание на природа и лукс. Модерните хотели имат басейни, сауна, парна баня, масажно студио и т.н. за всякакви  възстановителни терапии.

СПА в планината

С голямо разнообразие от услуги е СПА-комплексът в петзвездният апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс. Луксозната обстановка, перфектното обслужване в комбинация с природните красоти в  района са най-доброто за една почивка. Допълнителните екстри за гостите на комплекса са планинските преходи с водач и екскурзиите до забележителностите в Банско, които се организират.

СПА-комплексът на хотела е ултрамодерен. Разполага с външни и вътрешни басейни, детски кътове, различни процедури, иновативно пречистване на водата и други водни атракции. 

Сред допълните екстри са солните басейни и стаята, която е облицована с хималайска сол. Тя има антисептичен и възстановяващ ефект върху тялото. Хотелът предлага много процедури и терапии за коригиране на телесното тегло, подмладяване, детокс и лечение. Гостите се настаняват в уютни апартаменти, които разполагат с всички удобства за пълноценен престой в комплекса. Помислено е и за по-малките гости. Децата могат да се включат в заниманията с аниматори, да посетят ескейп стая и да използват компютърните зали, докато родителите релаксират
Рекламна публикация
РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: