Ще почивате в Банско - задължително се качете на Кончето

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:50 / 22.07.2021
1298
Банско и районът около курорта предлагат редица природни и културни забележителности. Ако сте на почивка в Пирин, не пропускайте възможността да се качите на Кончето. Едноименната седловина е сред най-атрактивните и адреналинови атракции, които планината предлага.

За подобно приключение обаче трябва задължително да сте подготвени. Добре е да планирате екстремното предизвикателство предварително като съобразите метеорологичните условия. Лятото е най-доброто време за планински разходки. Още по-подходящо е да сте отседнали в курорта и да отделите време от ваканцията си за подобен тип туризъм.

Маршрути до Кончето

Кончето е седловина, която е разположена в Северен Пирин на височина от 2810 метра. Мястото е емблематично за планинския туризъм в България. Самият ръб е с дължина от около 400 метра, а на места ширината е 50-а сантиметра и преминаването оттам е буквално като възсядане на кон.

Един от най-предпочитаните маршрути за достигане до скалния ръб започва от хижа “Явор", която е на 8-9 км от Кончето. До хижата може да се качите с лек автомобил и оттам да поемете по пътеката, обозначена с червена маркировка.

Като при всеки планински преход, задължителни са подходящите обувки и дрехи, както и да си носите вода и други принадлежности. Първото място, което е добро за почивка по пътя към седловината, е Суходолското езеро.

Ако не сте с водач и не познавате района, предварителното запознаване с маршрута е крайно необходимо. Билото е на около четири и половина километра, след което следва най-трудната част от изкачването. Кончето е на седем и половина километра, според отбелязаното на картите разстояние до едноименния заслон.

За по-неопитните в планината, усилията може да са малко в повече, но си заслужават дори само заради неповторимата панорама и гледка към връх Вихрен. Пирин крие забележителната природа и зареждащата емоция при всяко от едно подобно приключение.

Връх Вихрен

Веднъж достигнали Кончето, може да продължите с покоряване на  втория по височина връх в България или пък да се приберете към едноименната хижа “Вихрен". Ако сте любители на планината и сте в добра физическа форма си подарете изживяването да се качите на един от най-красивите върхове у нас, които е в списъка на 100-те национални туристически обекти.

Преходът преминава през уникални природни дадености. Възможни са два начина за достигане на крайната цел - по северната или по южната страна на планината. Последният е за предпочитане, тъй като е приет за класическия вариант.

Планината е отличен начин за релакс през лятото. След  планински преход още по-зареждащо е да се отдадете на възстановяващия ефект на водолечението. Ако отседнете на хотел в Банско и оттам да планирате ваканционните приключение, ще постигнете съвършеното съчетание на природа и лукс. Модерните хотели имат басейни, сауна, парна баня, масажно студио и т.н. за всякакви  възстановителни терапии.

СПА в планината

С голямо разнообразие от услуги е СПА-комплексът в петзвездният апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс. Луксозната обстановка, перфектното обслужване в комбинация с природните красоти в  района са най-доброто за една почивка. Допълнителните екстри за гостите на комплекса са планинските преходи с водач и екскурзиите до забележителностите в Банско, които се организират.

СПА-комплексът на хотела е ултрамодерен. Разполага с външни и вътрешни басейни, детски кътове, различни процедури, иновативно пречистване на водата и други водни атракции. 

Сред допълните екстри са солните басейни и стаята, която е облицована с хималайска сол. Тя има антисептичен и възстановяващ ефект върху тялото. Хотелът предлага много процедури и терапии за коригиране на телесното тегло, подмладяване, детокс и лечение. Гостите се настаняват в уютни апартаменти, които разполагат с всички удобства за пълноценен престой в комплекса. Помислено е и за по-малките гости. Децата могат да се включат в заниманията с аниматори, да посетят ескейп стая и да използват компютърните зали, докато родителите релаксират

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Карбовски с интересна среща
Божана шокира с изказване: Изпих парите от наградата в "Мастършеф...
Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на музикалната сцена с докуме...
Ивет Лалова показа бебето
Ново лице влиза в предаване по bTV! Ще го гледаме на екран всяка ...
Гледаме филм за Царево


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).