Шуробаджанащина в раздаването на роли в българското кино и театър

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:59 / 07.03.2023
1564
Странно или не за мнозина, българските кино и театър паднаха в капана на семейните отношения в последните години. Режисьори и продуценти на ленти и постановки масово вкарват в главните роли жените и децата си.

Последният повод за размисъл идва от "Хъшове" в Народния театър. Режисьорът на постановката Сашо Морфов стана едно от главните действащи лица в държавата в последните дни след скандала с директора на Народния Васил Василев и последвалото дисциплинарно уволнение. В "Хъшове" една от важните роли се играе от Рени Врангова, която е съпруга на Морфов, пише "България Днес".

Семейно кино прави и друг режисьор, около когото се развихри истинска буря в началото на тази година - Максим Генчев. На 2 януари БНТ излъчи премиерата на игралния филм "Ботев", който разбуни духовете, а за лентата коментарите заваляха от "Осанна" до "Разпни го".

В него половинката на Генчев Десислава Ковачева е сценарист, продуцент и с кратка роля, а синът на режисьора Матей Генчев изиграва един от най-съществените персонажи - този на четника Никола Обретенов.

Любопитна подробност е, че оператор на филма е Христо Генков, а ролята на Венета - любимата на Ботев, е поверена на красивата Неда Спасова. Самата Неда избухна в социалните мрежи преди броени дни по повод публикация във вестник, замесваща я в любовен триъгълник. Спасова публикува обща снимка с Генков, оповестявайки го за "тайното" й гадже от 6 години, с когото иска да прекара още дълги години заедно.

Вероятно никой не би се учудил, че режисьорът Мартин Макариев, който стои зад сериала "С река на сърцето" и филмите "В сърцето на машината" и "Диви и щастливи", включва съпругата си Луиза Григорова-Макариев и в новата си семейна драма - "Игра на доверие".

Сюжетът проследява живота на майка и дъщеря в два различни времеви отрязъка и така зрителят едновременно ще види съдбата на майката в миналото и тази на дъщерята в настоящето.

Сериалът "С река на сърцето" също не мина без участието на Луиза Григорова, която игра ролята на Вяра Бонева - Драганова. Както и в "Диви и щастливи", влизайки в образа на Мила.

Емблематичен пример за режисьор, който буквално не е пропускал да снима жена си в свои филми, е Ники Илиев. С красивата Саня Борисова се запознават на снимки на сериала "Забранена любов", а през 2012 вдигат сватба. През същата година излиза и първият филм на Илиев - "Чужденецът". В него прясната му съпруга изиграва ролята на Магдалена.

Две години по-късно Ники Илиев за втори път се изявява като режисьор, а освен това е и продуцент и сценарист. "Живи легенди" е номиниран за награда на българската филмова академия за филмов монтаж, а любимата му Саня се превъплъщава в образа на Криси.

През 2018 г. идва и третият филм, който Илиев режисира и пише сценария. "Нокаут или всичко, което тя написа" е българско-американска продукция, в която Саня Борисова този път е екранната Жана. Малко по-късно двамата се разведоха и общите им проекти приключиха.

Виж коментарите (0)

Още по темата (6854):
07.05.2024 Родният хайлайф се скъса да си показва яйцата, Камелия - майстор на
агнешкото
22.04.2024 Сериалът "Baby reindeer": Шокиращо искрено изследване на тормоза и
обсесията
05.04.2024 Вини Джоунс отново намери любовта
10.03.2024 Филип Аврамов сподели за уроците, които научаваме от бащите си
08.03.2024 Кейти Пери напомни колко дръзка може да бъде
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
Още новини от Любопитни новини:
Това е природният лек срещу сърбящ и чувствителен скалп
Пребиха световноизвестен актьор в Ню Йорк
Тони Димитрова: Не знам защо на всички им изглеждам гладна
София Вергара: Не исках да бъда стара майка, готова съм да съм ба...
Изпълнителят на "Не съм избягал" чукна 58
Изнудват с клип бивш министър, той се пошегува: Ставам вече порно...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).