Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Слави Трифонов изненада цяла България, обяви бъдещите си проекти и се сбогува с bTV
Автор: Екип Burgas24.bg 00:13 / 01.08.2019Коментари (0)9010
©
Слави Трифонов прави собствена телевизия "Седем осми" и партия "Няма такава държава", съобщи самият той на финала на последното издание на шоуто си по Би Ти Ви. Ето думите му, с които завърши 4176-ото издание на "Шоуто на Слави": 

"Уважаеми зрители, през 2002-ра година сме на 38 място по свобода на словото. 2003-2006-та става по-добре – били сме на 35-то място. А сега, през 2019-та сме на 111-то място.

И сега ще ви кажа кои държави през 2009-та са били след нас по свобода на словото, а сега са преди нас. Тоест там хората са по-свободни от нас. 

Албания, Ангола, Армения, Бенин, Бразилия, Бутан, Гамбия, Гвинея, Гвинея Бисау, Грузия, Доминиканска Република, Еквадор, Ел Салвадор, Етиопия, Израел, Кения, Кот Д'ивоар, Киргизтан, Коморски острови, Косово, Лесото, Мавритания, Мозамбик, Мадагаскар, Молдова, Монголия, Непал, Нигер, Перу, Сейшели, Сенегал, Сиера Леоне, Тимор-Лесте, Тунис, Украйна, Фиджи, Хърватска, Черна Гора и Южна Корея.

Става дума за свобода. Отнемане на свобода. Свободата да говориш, да се изразяваш, да имаш мнение, да имаш твоята гледна точка. Не всички гледни точки, а твоята гледна точка. И на кой му пука? Видимо на огромната част от медиите не им пука. За вас, уважаеми зрители, не знам, но на мен ми пука. На моите колеги, с които имам честта да работя – също. Българския език има думата свободен, но няма обратната дума. Може би… не-свободен. Тъй като аз и моите колеги тук се чувстваме не-свободни, решихме да изберем обратното на не-свободен. 

Затова ние напускаме Би Ти Ви. Благодарни сме на Би Ти Ви и на всички хора, с които сме работили - всички мениджъри, всички служители. За нас беше страхотно 19 годишно преживяване. Но пред сигурността на сегашната обстановка ние избираме несигурността на свободата.

Затова ще създадем собствен телевизионен проект и ще го стартираме след 15-ти септември. Къде и как ще разберете, уважаеми зрители, сами. Вярвам в това. В момента уточняваме всички технически параметри, затова мога само да ви кажа как ще се казва този проект и кога ще стартира. Ще се казва “Седем – Осми" и ще стартира след 15-ти септември. Неговият девиз ще бъде “Силата е в истината!" Но това не е достатъчно.

Аз и моите колеги бяхме инициатори на Референдум, на който гласуваха 3 милиона и половина българи, а политическата класа се подигра с нас. С нас - българските граждани. И волята на гласувалите на законен референдум българи бе пренебрегната. Направихме всичко възможно и доказахме, че Референдумът беше успешен. В съда доказахме, че ЦИК е нарушила закона и не е отчела много повече от онези липсващи 12 хиляди гласа. След това народното събрание също наруши закона, който само беше приело, и отказа да разгледа резултатите от референдума.

Ние протестирахме срещу това беззаконие и там, пред парламента, казах на политическата класа, че като не искате да ни гледате отвън ще ни гледате отвътре. Уважаеми зрители, аз съм последователен и никога не се отказвам на средата на пътя.

Затова ще създадем политически проект, който ще се казва “Няма такава държава", чрез който по законен начин всички решения на Референдума ще бъдат превърнати във закон. Уважаеми зрители, всичко което съм правил досега, беше заради вас. И всичко, което ще направя от тук нататък ще бъде отново заради вас. За мен беше чест."

Преди това Трифонов започна шоуто с думите: "Уважаеми зрители, казвал съм това 4176 пъти. Искам да ви благодаря, че 4176 пъти бяхме заедно."

Още в началото той покани целия си екип на сцената. "Направих го, защото моят екип наистина е моето семейство", каза Трифонов и изброи всички видове професии, които работят за шоуто - сценаристи, оператори, балерини, актьори, гримьори, технически състав, административен и т.н. Над 150 души са. След което представи балерините си, а после - и гримьорката си, с която си спомниха за легендарния Димитър Коклин.

"Исках да съм дебел и рус и веднъж той ме направи такъв", разказа Трифонов за покойния вече гримьор. На него актьорите в шоуто дължат невероятните си превъплъщения.

Гостите на водещия в последното издание на шоуто бяха все хора от неговия екип, с които заедно разказваха спомени, представяха видеореминисценции от минали кадри и години и говореха за смисъла.

Всички например наричат барабаниста Венелин Венков летописеца на шоуто. С домашната си видеокамера той записва всеки концерт, пътуванията, полетите със самолетите, всичко, което се случва зад кулисите. "Имам десетки касети и дискове, но нищо от тях не пази спомените така, както всеки от нас ги пази в сърцето си", каза Венков. И допълни: "Истината е, че за мен "Ку-ку бенд" е истинско семейство, защото от три години имам дете с певицата", каза усмихнат той.

"Аз пък нямам дете от "Ку-ку бенд, а от жена ми", веднага продължи талантливият Краси Радков. "На всеки актьор му е много по-лесно да се представи пред вас, зрителите, в образ, отколкото като себе си. Последните 19 години от живота ми преминаха като сбъдната мечта и знам, че това е само началото", обясни Радков.

Гост беше и един от най-колоритните образи в предаването - Ванката. "Всеки е правил всичко, за да се получи хубаво шоу. От реквизитор заради странните хрумки на сценаристите съм бил и актьор, и шофьор, и участнк в скечове", разказа главният реквизитор на шоуто Иван Атанасов-Ванката.

За да ти излиза по-евтино шоуто, каза Иван Кулеков и така шеговито отговори на Слави, който го представи като "самостоятелна бойна единица" - сам си е автор, оператор, монтажист. За разлика от ведрите спомени на останалите гости той, както обикновено, показа нещо съвсем различно - свой репортаж от Чернобил.

Подаръците, поднесени на водещия от гостите му и разиграни на томбола между зрителите, ще бъдат обявени в сайта на предаването. Зрителите в студиото също получиха подаръци, но те не бяха обявени какви са.



Още по темата: общо новини по темата: 1303
18.06.2021 »
21.05.2021 »
21.02.2021 »
28.01.2021 »
23.12.2020 »
06.12.2020 »
предишна страница [ 1/218 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Близки издирват Димитър Малинов
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: