След семеен скандал: Мария била удряна с юмруци от мъжа си?

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:01 / 24.03.2023
1950
Фолкпевицата Мария е пребита от съпруга си Мирослав Соколов, пише "Телеграф“ по информация от свои източници.

Това е станало на 21 март т.г. в апартамент на ул. "Златен рог“ в София след спор между двамата. Според първоначалната информация Миро си изпуснал нервите и започнал да шамаросва фолкдивата, удрял я с юмруци в главата, накрая я съборил на земята и я ритал по тялото. Тогава Мария подала сигнал в полицията. Певицата си е извадила медицинско за травмите.

Системно

Пред униформените миньончето разказало, че Миро не й посяга за първи път, а дори я е и заплашвал с пистолет, опрян в главата й. Съпругът на Мария е арестуван и обвинен за закана за убийство и за нанасяне на лека телесна повреда в условията на домашно насилие. Задържан е за срок до 72 часа и предстои Софийският районен съд да гледа мярката му за неотклонение.

36-годишният Мирослав Соколов е третият съпруг на Мария. Двамата сключиха брак в края на 2021 г. и живеят в дома на певицата. Мария има дъщеря Марая от първия си брак. Соколов не е осъждан и няма криминални регистрации.

Коментарите

Юристи коментират, че подаването на сигнал в полицията веднага след случая помага при разследването. След като актрисата Диана Димитрова обяви, че е била бита от колегата си Юлиян Вергов, прокуратурата се зае с казуса, но поради закъснелия с 5 г. сигнал, липсата на медицинско освидетелстване и разминаването в нейните показания и тези на свидетелите досъдебно производство не бе образувано.

Предупреждение

Важно е да се говори за насилието над жени, коментираха пред "Телеграф“ специалисти. Необходимо е самите жертви да го правят своевременно, за да има ефект и агресорите да бъдат наказани. Експерти предупреждават, че случаите, при които жертви на домашно насилие си замълчават за преживяното, могат да приключат и с убийство.

Мария: Няма такова нещо

Няма такова нещо. Нищо не съм подавала, нищо не съм оттегляла, заяви фолкпевицата Мария. Тя благодари, че вестникът я е потърсил за коментар.

Юристи коментират, че делата за домашно насилие са много трудно доказуеми, защото жертвите в голям процент от случаите се отказват от първоначалните си показания. Призивът им е пострадалите да подават сигнали в полицията и в прокуратурата и да не се отказват или да променят показанията си, за да бъдат заловени и наказани насилниците.

Виж коментарите (0)

Още по темата (6853):
22.04.2024 Сериалът "Baby reindeer": Шокиращо искрено изследване на тормоза и
обсесията
05.04.2024 Вини Джоунс отново намери любовта
10.03.2024 Филип Аврамов сподели за уроците, които научаваме от бащите си
08.03.2024 Кейти Пери напомни колко дръзка може да бъде
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
04.02.2024 Дует "Ритон" издадоха тайната съставка на голямата любов
Още новини от Любопитни новини:
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада
Нана: Не ми беше лесно да се разделя с България
В Северните Родопи цъфти "цветето на императорите"
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща
На 70 една от най-големите ни певици не спира да пее и твори
Надежда от "Ергенът" с доста провокативни снимки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).