След скандала с Уил Смит миналата година, през тази Оскарите ще са със строги мерки

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
20:29 / 24.02.2023
841
Холивуд е в очакване на 95-ата церемония "Оскар", съобщи Асошиейтед прес. Филмът "Всичко навсякъде наведнъж" води по брой номинации. Надеждите на организаторите са шамарът от миналата година да бъде забравен, а специална комисия ще следи церемонията, за да може да реагира на момента, ако се случи нов скандал на живо.

Церемонията ще се проведе в неделя, 12 март, в "Долби Тиътър" в Лос Анджелис, и ще бъде предавана на живо по телевизия Ей Би Си. Ще има и възможност за стрийминг.

Водещ на шоуто е Джими Кимъл. Това е третият път, в който Кимъл ще води церемонията и първият от 2018 г. насам. 2018 г. беше последният път, когато водещият бе само един. Шоуто нямаше водещ в продължение на няколко години. През миналата година пък водещи бяха Реджина Хол, Ейми Шумър и Уанда Сайкс.

Номинирани за най-добър филм са 10 филма:  "На Западния фронт нищо ново", "Аватар: Природата на водата", "Баншите от Инишерин", "Елвис", "Всичко навсякъде наведнъж", "Семейство Фейбълман", "Тар" ("Лидия Тар"), "Топ Гън: Маверик", "Идиотският триъгълник" и "Жените говорят".

Победителите във всички категории ще бъдат обявени на самата церемония. През миналата година някои категории бяха изнесени в предварителна церемония, което предизвика ропот сред част от членовете на Академията за кинематографично изкуство и наука.

Стана ясно, че Риана ще изпее номинираната за "Оскар" песен "Lift me Up" от филма "Черната пантера: Уаканда завинаги" на шоуто, но все още не е потвърдено, че Лейди Гага ще участва на живо с "Hold My Hand" от "Топ Гън: Маверик".

Фаворит сред номинираните филми е "Всичко навсякъде наведнъж" с 11 номинации. С 9 номинации е "Баншите от Инишерин". Сред актрисите очаквани победителки в категорията за главна роля са Мишел Йео ("Всичко навсякъде наведнъж") и Кейт Бланшет ("Тар"). Победителят при мъжете е малко по-оспорван. Очакванията са на страната на Брендън Фрейзър за "Китът", Колин Фарел за "Баншите от Инишерин" и Остин Бътлър за "Елвис".

Ако Стивън Спилбърг спечели "Оскар" за "Семейство Фейбълман", това би била третата му статуетка за най-добър режисьор.

Най-голямото противоречие през тази година е номинацията на Андреа Райзбъро за главна женска роля за "Лесли".

През тази година нито една жена не е номинирана за най-добър режисьор.

Зрителите няма да видят Уил Смит на церемонията. След плесницата, която той удари на Крис Рок на миналата година, Смит е със забрана да присъства на наградите "Оскар" за срок от 10 години.

Виж коментарите (0)

Още по темата (6853):
22.04.2024 Сериалът "Baby reindeer": Шокиращо искрено изследване на тормоза и
обсесията
05.04.2024 Вини Джоунс отново намери любовта
10.03.2024 Филип Аврамов сподели за уроците, които научаваме от бащите си
08.03.2024 Кейти Пери напомни колко дръзка може да бъде
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
04.02.2024 Дует "Ритон" издадоха тайната съставка на голямата любов
Още новини от Любопитни новини:
Иван Звездев сади русенски "благи домати"
Миро ухажва Гала: Красива си толкова, колкото и преди 20 години
Шеф Токев пише мемоари за пиянските изцепки
Кафето "Арабика" датира от преди Homo sapiens
Един от най-талантливи тенисисти в света празнува рожден ден
Били Айлиш: Винаги съм била влюбена в момичета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).