"София филм фест на брега" стартира на 30 март

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
17:29 / 25.01.2023
496
Реномираният кино фестивал  “София филм фест на брега" ще се проведе за 21-ви път в Бургас от 30 март до 7 април. За трета поредна година прожекциите ще бъдат в Културен дом НХК.

Над 20 игрални филма влизат в конкурсната програма на феста и ще се борят за една от двете статуетки “Сребриста чайка" - Голямата награда на журито с председател проф. Георги Дюлгеров и Наградата на публиката, която оценява филмите по шестобалната система.

В афиша на фестивала традиционно влизат 12 или 13 късометражни филма, които ще бъдат оценени от младежко жури.

Освен богатата филмова програма, която ще покаже най-новото от българското и световно кино, организаторите са планирали и разнообразна съпътстваща културна програма, включваща изложба, литературно четене, видео срещи с чуждестранни автори на филми, които гостуват на софийския фестивал и чиито филми ще бъдат показани в Бургас и др. Подробности за тях ще бъдат обявени на по-късен етап.

За пета поредна година в рамките на фестивала ще се проведе Киноклас Бургас. Ръководител е режисьорът Надежда Косева, а след поредица от лекции за документално кино, участниците ще снимат късометражни документални филми на тема “Един ден на…" и част от тях ще сформират младежкото жури на фестивала. Условията за участие в кинокласа ще бъдат обявени съвсем скоро, а желаещите да кандидатстват могат да следят неговата страница и страниците на фестивала във фейсбук, където ще бъде публикувана информацията.

21-то издание на “София филм фест на брега" се организира от Арт Фест, с финансовата подкрепа на Община Бургас, спонсори и приятели.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Кирил Маричков с нетърпими болки след претърпян инцидент
Нели Атанасова забранила на Антоанет Пепе да пазарува за бебето
Картина на Караваджо, която за малко не бе продадена за 1500 евро...
Зомбори и Весела Бабинова се разминали в началото
Нана с апетитно предложение за завръщане в "Съдебен спор"
Близка до кралското семейство: Принц Уилям и принцеса Кейт "преми...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).