Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Специалист обясни защо цената на козунаците е по-висока тази година
©
Всички суровини, които се влагат в производството на козунаци, а те са мляко, масло, яйца, захар, фрукти, мармалад, шоколадови капки, локум, всъщност имат актуализирана цена спрямо миналата година. И това води неизменно до различна себестойност на козунаците. Това обясни в аудиокаста "Това е България" на "Фокус" с водещ Цоня Събчева - Мариана Кукушева, председател на УС на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите.

"Има още нещо, което е много важно. В себестойността на всеки един козунак е калкулиран 50% труд, човешки труд, който обикновено е майсторски, който обикновено е нощен и струва доста пари", коментира още тя.

"Цената на енергията в момента е стабилна и затова не я споменах, защото няма тези подскоци, които бяха характерни за миналата година. Имаме една стабилна цена на енергията, което значи да има предвидими разходи. Разбира се, не на последно място стои и цената на транспорта. И още по-разбира се, да не забравяме, че върху доставната цена на всеки един козунак има 20% ДДС, което е данък добавена стойност, винаги плащан от потребителя", каза още Кукушева.

Адекватно ли е съотношението обаче цена - качество?

"И хубав, и интересен, и много озадачаващ въпрос, защото качеството е не просто политика на производителите, а е индивидуална политика на всеки един български производител на козунаци, хляб и всякакви видове изделия. Тъй като качеството обикновено е свързано и с вкуса, това още повече натежава на везната колко почтени са производителите и как информират потребителите за състава на своите продукти. Качеството винаги е свързано с многообразието на продукти и с качеството на съответните продукти. Аз вярвам, че българските хлебари и сладкари знаят как да защитят качеството на своята продукция, защото ние оперираме на пазар, който има огромна конкуренция. И качеството обикновено е точно това нещо, което кара потребителя да развърже кесията си, за да опита вкуса на истинския козунак", обясни специалистът.



Още по темата: общо новини по темата: 90
29.04.2024 »
29.04.2024 »
29.04.2024 »
29.04.2024 »
28.04.2024 »
28.04.2024 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
Масови протести срещу цените на горивата
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: