Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Спортът е необходим за детето
Автор: Екип Burgas24.bg 16:42 / 20.12.2021Коментари (0)959
©
През последните две години децата бяха затворени дълго вкъщи. Никой от нас не знае колко още ще продължи това.

За да осигурим на децата си движението и физическата култура, така необходими за тяхното здравословно развитие, можем да ги запишем на спортен лагер през ваканцията.

Много деца трудно приемат домашните задължения и движението за свое ежедневие. Това не е проблем. Важно е само да им покажем колко полезно и приятно може да бъде това. Запишете вашия мъник на детски спортен лагер и само след няколко дни ще видите разликата. Повечето родители отчитат значително повишаване на степента на самостоятелност на децата, след като са посетили школата.

Редовната гимнастика оказва позитивно влияние върху имунитета и общия здравословен статус на всяко едно дете. Освен това когато се обучават, у малките натрупва солиден интелектуален заряд, който трябва да бъде изразходен под формата на енергия. Най-добре е това да става чрез движение.

Когато искаме да запишем малчугана на лагер, възниква стратегическият въпрос каква локация да изберем. Преди няколко десетилетия беше прието летните лагери да се провеждат в курортите по морето. Планината обаче е по-добър избор, при това не само заради чистия въздух и красивите гледки. Морският климат и характерната бактериал
©
на флора във водата често причиняват проблеми на малките и това проваля целия ваканционен престой.

Също така горещите лъчи на слънцето не предразполагат особено към спортни занимания. В жегата малките се умарят доста по-бързо и е трудно да ги организираме за полезни двигателни упражнения. В планината на чист въздух и хладина имаме много повече възможности за физкултурни занимания. Освен това близостта с планинската природа възпитава благородство и чувство за отговорност към нея.

Детският лагер “Lucky Kids" в град Банско предоставя възможност за културно и личностно израстване на малките участници. Освен това школата е с интензивно изучаване на английски език от квалифицирани преподаватели.

Подготвили сме за малките лагерници възможността да избират между различни активности, като класове по йога и зумба, площадка за мини футбол, планински излети в живописния регион около Банско, наслаждавайки се на природни и културни забележителности.

В близост до Банско се намира, например, Добринище. Там децата могат да видят Безименния тракийски град с останки от времето преди основаването на Първата българска държава. В близост, в местност на име Лисича
©
, се намира и истинско тракийско гробище.

Районът може да се похвали и с няколко бележити манастира, като например този в село Обидим - “Свети Пантелеймон". Неговата стара и мистериозна, изпълнена с легенди история, ще плени децата. Вълнение предизвикват и останките от християнските храмове “Свети Георги" и “Свети Илия".

Природните забележителности в околността също не са малко. В близост до Банско са разположени планински върхове, потоци, реки и дори ледникови езера, достойни да съперничат по красота с Рилските.

Базата разполага и с аквакомплекс с детски сектор, където децата ще могат да плуват и да се плацикат на воля. За спокойствието на родителите си те ще бъдат под зоркото внимание на професионални спасители. Басейните ни не се хлорират, а се пречистват с естествени соли, за да гарантираме, че децата ви ще бъдат в чиста среда и без риск от раздразнение и алергични реакции на кожата.

За децата са предвидени и още много обогатяващи занимания като конна езда, артистични класове, танцови забави и много други.

Освен че ще са свободни да се движат и да обогатяват културата и познанията си през ваканцията, на лагера децата ще имат възможността да създадат някои от най-незабравимите си спомени. Лагерът създава отношения и преживявания, които мотивират децата занапред и им показват важността на спорта и ученето.

Лагерът се провежда на седмични модули. Всяка събота организираме за децата празнична вечеринка с караоке, много танци и веселие. На партито децата, постигнали най-високи резултати от съответните групи, получават награди за доброто си представяне.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: