Спортът е необходим за детето

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:42 / 20.12.2021
981
През последните две години децата бяха затворени дълго вкъщи. Никой от нас не знае колко още ще продължи това.

За да осигурим на децата си движението и физическата култура, така необходими за тяхното здравословно развитие, можем да ги запишем на спортен лагер през ваканцията.

Много деца трудно приемат домашните задължения и движението за свое ежедневие. Това не е проблем. Важно е само да им покажем колко полезно и приятно може да бъде това. Запишете вашия мъник на детски спортен лагер и само след няколко дни ще видите разликата. Повечето родители отчитат значително повишаване на степента на самостоятелност на децата, след като са посетили школата.

Редовната гимнастика оказва позитивно влияние върху имунитета и общия здравословен статус на всяко едно дете. Освен това когато се обучават, у малките натрупва солиден интелектуален заряд, който трябва да бъде изразходен под формата на енергия. Най-добре е това да става чрез движение.

Когато искаме да запишем малчугана на лагер, възниква стратегическият въпрос каква локация да изберем. Преди няколко десетилетия беше прието летните лагери да се провеждат в курортите по морето. Планината обаче е по-добър избор, при това не само заради чистия въздух и красивите гледки. Морският климат и характерната бактериална флора във водата често причиняват проблеми на малките и това проваля целия ваканционен престой.

Също така горещите лъчи на слънцето не предразполагат особено към спортни занимания. В жегата малките се умарят доста по-бързо и е трудно да ги организираме за полезни двигателни упражнения. В планината на чист въздух и хладина имаме много повече възможности за физкултурни занимания. Освен това близостта с планинската природа възпитава благородство и чувство за отговорност към нея.

Детският лагер “Lucky Kids" в град Банско предоставя възможност за културно и личностно израстване на малките участници. Освен това школата е с интензивно изучаване на английски език от квалифицирани преподаватели.

Подготвили сме за малките лагерници възможността да избират между различни активности, като класове по йога и зумба, площадка за мини футбол, планински излети в живописния регион около Банско, наслаждавайки се на природни и културни забележителности.

В близост до Банско се намира, например, Добринище. Там децата могат да видят Безименния тракийски град с останки от времето преди основаването на Първата българска държава. В близост, в местност на име Лисича, се намира и истинско тракийско гробище.

Районът може да се похвали и с няколко бележити манастира, като например този в село Обидим - “Свети Пантелеймон". Неговата стара и мистериозна, изпълнена с легенди история, ще плени децата. Вълнение предизвикват и останките от християнските храмове “Свети Георги" и “Свети Илия".

Природните забележителности в околността също не са малко. В близост до Банско са разположени планински върхове, потоци, реки и дори ледникови езера, достойни да съперничат по красота с Рилските.

Базата разполага и с аквакомплекс с детски сектор, където децата ще могат да плуват и да се плацикат на воля. За спокойствието на родителите си те ще бъдат под зоркото внимание на професионални спасители. Басейните ни не се хлорират, а се пречистват с естествени соли, за да гарантираме, че децата ви ще бъдат в чиста среда и без риск от раздразнение и алергични реакции на кожата.

За децата са предвидени и още много обогатяващи занимания като конна езда, артистични класове, танцови забави и много други.

Освен че ще са свободни да се движат и да обогатяват културата и познанията си през ваканцията, на лагера децата ще имат възможността да създадат някои от най-незабравимите си спомени. Лагерът създава отношения и преживявания, които мотивират децата занапред и им показват важността на спорта и ученето.

Лагерът се провежда на седмични модули. Всяка събота организираме за децата празнична вечеринка с караоке, много танци и веселие. На партито децата, постигнали най-високи резултати от съответните групи, получават награди за доброто си представяне.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Превърна се във вирусна сензация – на 38 няма зъби, но снима клип...
Образ, създаден от изкуствен интелект, стана говорител на Министе...
Опасни трендове в социалните мрежи могат да доведат до рак на кож...
Режисьорът на "Уроците на Блага" обяви: Филмът "Made in EU" е зас...
50 години група "Фактор": Музиката, любовта към рока и приятелств...
Шеф Кустев с изненадващ ход, ето къде ще го видим


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).