Срещали сте тази снимка? Не, не е от наш магазин от времето на Бай Тошо!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
16:52 / 29.02.2024
1793
Споделяна хиляди пъти снимка във Фейсбук, която уж показва хранителен магазин у нас през 80-те години на миналия век, отново се радва на интерес в социалната мрежа Фейсбук, съобщава БНР. "Хранителен магазин от времето на соца. 80-те . Когато според някои е било голямото нямане“, гласи обяснението към фотографията.

С помощта на обратно търсене на изображения се появяват резултати със снимката от унгарски сайтове. При тези резултати обаче на снимката има надписи на унгарски език - над и на самата витрина. На табелата отгоре пише "csemege“ (от унг. деликатеси), а отдолу "élelmiszer“ (хранителни продукти).

На "българския“ вариант на снимката тези надписи са заличени.

При обратното търсене на изображения излиза и резултат от пост на потребител във Фейсбук, който е публикувал сравнение на двете изображения.

Твърдението, че снимка показва български хранителен магазин през 80-те г. на миналия век, е НЕВЯРНО. Снимката е от Унгария, гласи заключението на факт чека.

Виж коментарите (1)
Още новини от Любопитни новини:
Лили Иванова отслабна видимо
Беше застрашен да бъде забравен. Днес обаче...
Знаете ли защо една от най-големите италиански продукции се снима...
"Мила ми, Венето..." - вечната и забранена любов на Ботев
Велико! Яни Янков е на финал в най-голямото музикално шоу на Балк...
Най-после: Ненчо Балабанов и Катрин показаха прекрасната си дъщер...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).