Стана ясно защо български мултимилионер продава уникалната си къща

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:34 / 02.10.2022
1625
Транспортният бос Ваньо Алексиев, нашумял с покупката на най-скъпия автомобил "Бугати Широн“ за 4 милиона евро, изненадващо обяви за продажба помпозното си имение в полите на Витоша, в софийския квартал "Бистрица“. От няколко седмици брокери на престижни имоти в столицата предлагат на подбрани клиенти двореца на ексцентричния милионер, писа  "Уикенд“. Обявата за продажбата на имението не е публична, а конфиденциална, за да се избегнат евентуални спекулации, които биха накърнили репутацията на Алексиев. 

Собственикът на транспортната фирма "Биомет“ е оценил имението си на 10 милиона евро, като цената е без включено ДДС. Двуетажната къща с размерите на прогимназия се продава с впечатляващ двор от цели 12 декара със задължителния огромен външен басейн с подгряващи тръби под пода, който дава възможност на собственика да се къпе дори при минусови температури.

Впечатляващата сграда, решена изцяло в мрамор и стъкло, е с разгърната застроена площ от 850 кв. м. Имението е обзаведено с поръчкови бели кожени мебели от Италия и Франция, а от високите тавани в къщата висят 6 огромни кристални полюлея  на обща стойност почти 1 млн. лв.

Ваньо Алексиев и съпругата му Цвети се нанесоха в пищния имот с гледка към цяла София съвсем наскоро, преди около 2 години и поради тази причина решението на тузаря да го обяви за продажба изглежда озадачаващо. Според близки до транспортния баровец, Алексиев планира да живее в нова къща в столичния квартал "Драгалевци“, която се строи в момента. Малцина допускат, че Ваньо Алексиев продава имението си от безпаричие. Брокери твърдят, че месечните разходи по поддръжката на бляскавия дворец доближават 30 000 лева, без в сметката да влизат заплатите на охранителите.

Според запознати, сред причините Алексиев да търси купувач за имението, са огромните задръствания, които се образуват в района на Панчарево и Бистрица. Ежедневните пътувания до центъра на София отнемат по над 1 час на транспортния бос и съпругата му. Неофициално се коментира и че охранителите на 59-годишния мултимилионер имат възражения относно сигурността му,

докато е в имението. Заради огромните стъклени стени и пищната светлина в къщата, идваща от полилеите и многобройните осветителни тела, живеещите в имота могат да бъдат видени дори от километър даже с невъоръжено око, особено нощем.

"Къщата е така разположена, че жителите на Бистрица могат да наблюдават Ваньо Алексиев директно от пътя. Образно казано, имота е "мечтата на снайпериста“ – има видимост отдалеч и съществуват няколко необезопасени точки, откъдето може да стане белята. Резиденцията действително е впечатляваща, но не е мислено за сигурността на стопанина, когато е взето решението стените да са изцяло стъклени“, коментира пред "Уикенд“ имотен брокер.

Макар имението да се предлага активно на заможни клиенти срещу 10 милиона евро, до този момент никой не е проявил интерес към ексклузивния имот. "Подобен дворец може да се продава и няколко години, защото цената е внушителна, а и собственикът не е склонен да намалява исканите пари. Къщата се предлага за продан на посолства и международни компании, а не на физически лица“, признава брокер на недвижимо имущество.

Виж коментарите (0)

Още по темата (6853):
22.04.2024 Сериалът "Baby reindeer": Шокиращо искрено изследване на тормоза и
обсесията
05.04.2024 Вини Джоунс отново намери любовта
10.03.2024 Филип Аврамов сподели за уроците, които научаваме от бащите си
08.03.2024 Кейти Пери напомни колко дръзка може да бъде
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
04.02.2024 Дует "Ритон" издадоха тайната съставка на голямата любов
Още новини от Любопитни новини:
Венко с първи коментар след напускането на Слави Трифонов
Маги от "Ергенът" - гадже на бившия годеник на Анелия
Слави Трифонов се разделя с двамата от най-верните в екипа си
Наш манастир пази уникален стенопис на Тайната вечеря отпреди 7 в...
Не е зеленчук, но е изключително полезен за организма
Много драматичен обрат с участник в "Стани богат" стигнал до 10 0...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).