Станислава Айви с подробности за тазгодишния фестивал "Синелибри"

Автор: Благой Иванов
Коментари (0)
09:06 / 18.09.2023
643
С филма "Клети създания" на Йоргос Лантимос ще се открие Кино-литературен фестивал "Синелибри 2023" на 6 октомври. Това коментира в предаването "Сториборд" на Радио "Фокус" с водещ Благой Иванов журналистът и кинокоментатор Станислава Айви. "Филмът "Клети създания" е невероятен, наричан е от мнозина женската версия на "Франкенщайн". Показва израстването на една жена и откриването й на различните аспекти на света – заснет невероятно, разказан невероятно, изигран невероятно, филмът наистина е абсолютен шедьовър. Филмът неслучайно взе "Златен лъв" във Венеция и малко след това и ние ще имаме удоволствието да го видим. Тук за мен Йоргос Лантимос надскача себе си – фантастична история".

Програмата на фестивала е изключително богата и всяка година надскача себе си, каза още Станислава Айви. "Тук има още няколко заглавия освен "Клети създания" от програмата на фестивалите във Венеция и Кан, Берлин. Един от тях "Страсти в кухнята" – последният филм на Жулиет Бинош, в който тя играе с бившия си съпруг Беноа Мажимел. Това е една прекрасна кулинарно-любовна история, където химията между двамата се  получила много добре. Друго заглавие е "Само ние двамата" с Виржини Ефира и Мелвил Пупо в една история за любов, която накрая отива в лошата крайност на домашното насилие. "Сидони в Япония" е друг филм с невероятната Изабел Юпер, който също сега беше във Венеция.

"Много ми харесва това, че "Синелибри" е постоянен в партньорствата си с различни представители на различни държави в България, и по традиция и тази годна имаме специални гала събития от различни държави: Испания, Италия, Чехия, Унгария,%" разказа още Станислава Айви. - Ще видим и доста видеосрещи с Жулиет Бинош, с  Виржини Ефира,  режисьора на "Копенхаген не съществува" Мартин Скобер. Много изненади сме подготвили във всички тези тематични вечери."

"Филмът "Дворецът" на Роман Полански възбужда голямо любопитство след скандалните критиките и лошите отзиви за него. Това създава едно друго любопитство – да видиш дали е възможно Полански да направи чак толкова лош филм, - сподели още Станислава Айви. - Внимание трябва да обърнем към филма на Мартин Скорсезе "Убийците на цветната луна" – един филм за една от най-мрачните конспирации в американската история."

Журито на Кино-литературен фестивал "Синелибри 2023' ще бъде оглавено от Уилям Болдуин – популярен американски актьор, сценарист и продуцент. В състава му влизат: Бруно Розато – кастинг-режисьор и продуцент; Леа Тодоров – кинорежисьор и актриса с българо-френски произход, дъщеря на световноизвестния интелектуалец Цветан Тодоров, която ще представи специален пърформанс, посветен на България и баща й; българският кино и театрален актьор Иван Бърнев и испанската актриса Карла Нието. "Журито трябва да избере победител измежду от 11 филма, включително и един български – "Чума". Тяхната задача хич не е лесна, защото част от филмите са в тази селекция и са прекрасни."

Мотото на Кино-литературен фестивал "Синелибри 2023"  е "Метаморфози", разказа още Станислава Айви: "И селекцията на филмите на фестивала е такава, че да предизвиква подобни емоции и чувства, защото наистина ще видим за всекиго по нещо. Има много любопитни, дребни детайли в цялата програма, които съпътстват метаморфозите."

Виж коментарите (0)

Още по темата (6855):
17.05.2024 Днес празнува едно от "златните" момичета на Нешка Робева
07.05.2024 Родният хайлайф се скъса да си показва яйцата, Камелия - майстор на
агнешкото
22.04.2024 Сериалът "Baby reindeer": Шокиращо искрено изследване на тормоза и
обсесията
05.04.2024 Вини Джоунс отново намери любовта
10.03.2024 Филип Аврамов сподели за уроците, които научаваме от бащите си
08.03.2024 Кейти Пери напомни колко дръзка може да бъде
Още новини от Любопитни новини:
Тези популярни Тик Токъри вече имат втора рожба
Пестим ли гориво, ако изключим климатика на колата?
Още по-голямо щастие сполетя Неделя Щонова след Dancing Stars
Звездите бързо влизат във форма, ето как
Тежка психологическа травма е причина за напълняването на Гаро
Известна красавица с повод да почерпи днес: Нямам време да остаря...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).