Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Стоян Захариев с нов албум
Автор: ИА Фокус 10:59 / 27.05.2024Коментари (0)1052
©
CANTO е най-доброто от мен за 30 години с 30 песни в двоен албум. Това каза Стоян Захариев – поп певец, автор на песни и музикален продуцент в предаването "Животът на фокус" на Радио "Фокус" с водещ Ася Александрова.

 

Авторът на хитовите песни "Анджелика" и "Мария" издава четвъртият си албум, който съдържа 30 страхотни песни на изключително високо ниво. Работата по албума CANTO продължава почти година, като песните, които събира в него, са създадени в последните няколко години, и тъй като се събират повече песни, решава да направи албума двоен.

 

Като голямо предизвикателство определя изборът на песните в албума, тъй като в повечето от тях се усеща зарядът на нещо наистина стойностно. "В албума CANTO е вложена професионалната и качествена поп музика, в която има хармония, мелодия, ритъм, има аранжимент, има смислени текстове, разбира се поднесени достатъчно професионално, за да бъдат дефинирани като модерни".

 

Любовта към музиката се заражда от детските му години, когато се запознава с песните на ABBA, Boney M, Том Джоунс на ролков магнетофон "Тесла". "Том Джоунс беше фаворитът на нашето семейство и като малък още на четири години и нещо съм припявал 2-3 думи от негови песни. В световноизвестния квартал на Пловдив "Кючука" или "Малкия Париж" са ми казвали Малкият Том Джоунс".

 

Споделя, че винаги е харесвал соул, R&B, фънк, диско и това е музиката, която го е формирала като певец. "Blue-Eyed Soul" е песента, с която отдава почит на своите учители и вдъхновители Стиви Уондър, Марвин Грей, Принс. "Тези хора оставиха страхотно богатство, страхотна култура. Аз съм благодарен, че съм от възпитаниците на тези мои учители и мога да творя вдъхновен от такава музика и такава музикална култура", сподели той.

 

Определя музиката си както за душата, така и като комерсиална: "Аз съм много комерсиален. По-скоро съм музикантски певец и автор, никога не съм искал песните ми да бъдат скучни. Мой е слогънът, че за мен е забранен синдрома "балканска тъга", каза музикантът и разясни, че това е балкански провинциализъм, идващ от комплекса, че сме изолирани по време на комунистическия режим.

 

Развитието на българската поп музика в момента е на доста ниско ниво, като според Стоян Захариев началото през 90-те години е било доста творческо, много изпълнители и много банди са се родили по това време. "До към края на 90-те имаше някаква енергия, след което може би под влияние от промените на тенденциите в световната музика доста песни ми звучаха инфантилно, които самите артисти нямаха смелост да ги наричат песни, а просто "парчета". Може би това е една от причините по някой път да се скривам и да се гмуркам, защото предпочитам да се запазя и да не се изцапам в мейнстрийма".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
50-ото Народно събрание
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: