Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Суинг и джаз ще звучат на остров "Света Анастасия"
Автор: Екип Burgas24.bg 09:21 / 23.06.2021Коментари (0)694
©
Първата музикална проява на Държавна опера – Бургас на о. "Света Анастасия“, включена в програмата "Купон на острова“ 2021,  е концертен спектакъл, обединил изисканата красота на суинга и джаза – на 25-и юни, от 21.00 часа, на живописната открита сцена край морския бряг на бургаския остров. Премиерата на концерта "Суинг класик“, по идея и сценарий на изтъкнатите оперни певици Еделина Кънева и Нона Кръстникова, които за първи път изпълниха джаз в Бургас, премина с голям успех миналото лято – в откритото пространство на Експо център "Флора“. Всеобщото мнение – и на по-широката публика, и на  разбирачи в жанра, бе, че класата си е класа, независимо от предизвикателствата на един стил, който е осезаемо встрани от класическото оперно пеене. Концертът се осъществи и в залата на Бургаската опера, като бе последното събитие, преди локдауна в края на м. ноември 2020 г. Сценичната дейност на бургаската културна институция бе подновена в началото на м. февруари 2021 г., а около месец след това последва ново затваряне. Надеждите на всички, свързани с изкуството, а и не само, са тези тежки периоди да са останали само тягостен спомен и да няма повече подобни екстремни предизвикателства – и за ръководители на театри, и за изпълнители, и за публика. Именно затова Държавна опера – Бургас избра суинг концертът, носещ витални послания и зареждащ с настроение, породено от житейските радости и споделянето им с близки по разбиране души, да бъде първият от поредицата "Купон на острова“.

В петъчната вечер бургаските меломани и гости на морския ни град, която притежават усет към хубавата музика, ще имат възможността да чуят композиции из репертоара на колоси в джаз културата, като Елла Фицджералд, Луис Армстронг, Нат Кинг Кол и др. За посетителите на концерта, за които пътуването до Острова ще бъде съчетано с естетско преживяване, прекрасните солистки и бенд са подготвили истински вълнуваща програма. Те ще докажат, че квалитетни музиканти, имащи сериозната подготовка на класическата школа, биха могли да изпълнят на практика всичко, поради забележителния си професионален бекграунд.

Суингът е не само музикално течение, то е стил на мислене, стандарт на поведение, което излъчва финес, класа, чувственост и носталгия към романтичните години на миналия век. Именно това е основното внушение на нестандартния музикален проект. Гостите на Острова ще имат възможност да съпреживеят съзвучие от емоции, великолепно пресъздадено докосване до изискана естетска вселена, белязана с кадифена чувствителност. Стилните  солистки Еделина Кънева и Нона Кръстникова умело вплитат емоции и послания във филигранно изпипаните вокали, съчетани с интелигентно чувство за хумор. Силно професионално присъствие зад рояла има и Мира Искърова, в съчетание с чудесния саунд на бенда – Патрик Конов, тромпет, Киро Иванов, ударни, Росица Тончева, контрабас.

БИЛЕТИ НА КАСАТА НА ОПЕРАТА, ТУРИСТИЧЕСКИ ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР, "ЧАСОВНИКА" И МОРСКА ГАРА.

ТРЪГВАНЕ ОТ МАГАЗИЯ 1 В 20:00 ЧАСА, ТЕЛ. 0884 025918, 0875343043, 056825772.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: