Светът на Нарния ще бъде рестартиран! Новата екранизация се очаква с нетърпение

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
21:51 / 14.07.2023
671
"Нетфликс" ще рестартира франчайза "Хрониките на Нарния". Това ще стане в сътрудничество с режисьорката Грета Геруиг. Двете страни приключиха успешно преговорите помежду си. Режисьорката се обвърза с два пълнометражни филма, базирани на книгите на писателя К.С. Люис.

Все още не е известно как студиото планира да адаптира творбите. Основната сюжетна линия на седемте романа е опитът на Бялата вещица да превземе приказната Нарния, докато братята и сестрите Певънси се опитват да разберат какво е тяхното място в новия свят. Най-големият съюзник, когото могат да привлекат, е Аслан. Това е огромен лъв, който представлява най-чистата форма на доброта, смелост и безкористност. Подразбира се, че Аслан е Бог, който се явява пред децата под формата на лъв поради ценностите, свързани с това животно.

Светът на Нарния оживя на екрана във филмите на "Дисни" и "Фокс", режисирани съответно от Андрю Адамсън и Майкъл Аптед. Въпреки високото качество на фантастичните ленти, които разказват историята на децата на Певънси, само малка част от това, което седемте книги предлагат, е адаптирано.

"Нетфликс" ще опита да разшири вселената на Нарния на екран, като запознае ново поколение зрители с тайните и чудесата, които магическата земя е подготвила за тях.

"Хрониките на Нарния" имат три екранизации до момента. Първата е през 2005 година, а последната през 2010-а. Третият филм донесе приходи от близо 6 млн. от световния бокс офис. В началото на октомври 2013 бе започната работа по екранизацията на "Сребърният стол". Тя така и не достигна до стартиране на снимки.

Грета Гериуик направи режисьорския си дебют с Lady Bird. Това официално е най-добре рецензираният филм на всички времена на Rotten Tomatoes. След този неуспех тя се насочи към актьорството. Направи своя дебют с второстепенна роля във филма от 2006 г. LOL. Голямото й завръщане към режисурата бе с "Малки жени" през 2019-а, пише "България Днес".

Преди дни бе премиерата на най-новия й филм "Барби" с Марго Роби и Райън Гослинг в главните роли. Освен режисьор Гериуик е и съсценарист на лентата заедно с Ноа Баумбах.

Виж коментарите (0)

Още по темата (6854):
07.05.2024 Родният хайлайф се скъса да си показва яйцата, Камелия - майстор на
агнешкото
22.04.2024 Сериалът "Baby reindeer": Шокиращо искрено изследване на тормоза и
обсесията
05.04.2024 Вини Джоунс отново намери любовта
10.03.2024 Филип Аврамов сподели за уроците, които научаваме от бащите си
08.03.2024 Кейти Пери напомни колко дръзка може да бъде
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
Още новини от Любопитни новини:
Легендарните кръчми: Pizzeria da Michele - пицарията с най-добрат...
Кинокритикът Димитър Дринов разказа кои заглавия навършват кръгла...
Рафи издаде нещо интересно за финала на "Капките"
Асен Блатечки разкри къде е бил на Великден
Лечебните свойства на слузта от охлюв са били известни още на Хип...
Шеф Манчев и Рачков изпращат абитуриенти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).