Танцова формация "Петлите" готви грандиозен спектакъл по повод 15 години на сцената

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:56 / 10.01.2022
990
Танцова формация "Петлите" навърши 15 години в края на миналата година. Знаковата годишнина ще бъде отбелязана с концерт - церемония, на която ще бъдат връчени почетните награди на групата на личности, спонсори, медии, общини и други, които са помогнали за нейното утвърждаване. Мултимедия ще върне зрителите назад в годините, когато е създадена танцовата формация до наши дни.

Събитието ще се случи на 14 април 2022 година от 19.00 часа в обновената зала на Културен дом на Нефтохимика. Билетите вече са в продажба на касите на НХК.

Да си припомним как започна този уникален бургаски социален проект: В далечната 2006 година едно момче в бившия интернат "Александър Георгиев – Коджакафалията" мечтае да бъде като другите деца - да има семейство, защита, любов и красота в живота.

Това е Георги Димитров, който оборва "Теорията за наследствеността и средата" и доказва, че желанието и силният дух те правят човек. Нужна е само цел, упоритост и много любов.

Групата набира скорост, а безкористността на нейния създател и каузата, която защитава, привличат десетки последователи, спонсори и помагачи. Георги Димитров е хореограф,продуцент и режисьор на спектаклите, изявява се като ръководител и на танцови групи от бургаските училища и региона. За Танцова формация "Петлите" няма далечни и непреодолими хоризонти - децата стъпват на всички големи сцени в страната, включително "Армеец" и зала 1 на НДК.

Танцовата формация има 10 национални турнета с подкрепата на Министерството на социалната политика, Министерството на културата, Нешка Робева и кмета на Бургас Димитър Николов.

"Петлите" имат много награди и призове от престижни фестивали. За 15 години от създаването си са направили над 350 самостоятелни концерта и спектакли. Участвали са в много благотворителни инициативи в помощ на деца и социално слаби. Рождения си ден традиционно отбелязват с нов проект. Тази година това е поредният спектакъл, който ще видим през пролетта в НХК.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Бъркат Дара Екимова с Гери-Никол
Актьор от "Съни бийч" с ново гадже
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада
Нана: Не ми беше лесно да се разделя с България
В Северните Родопи цъфти "цветето на императорите"
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).