ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Тази подправка идва от индийската кухня, но толкова подхожда на българските манджи, че вече си я приватизирахме | ||||||
| ||||||
Корените на кърито може да проследим в индийската кухня, откъдето се смята, че произлиза. Днес обаче тази ароматна смес се използва дори повече в азиатската и южноамериканската кулинария. С името Къри се обозначава и ястието със сос, приготвено с едноименната подправка. Най-много и различни рецепти с къри има в кухните не само на Индия и Китай, а на Мексико, Тайланд и на Антилските острови, разясняват експертите от gotvach.bg. Всъщност всяка смес къри има своя отделна самоличност, която допълва и завършва кулинарната магия на основните продукти, с които се приготвя ястието – месо, риба, пиле, зеленчуци, ориз, боб и др. Стара традиция в Япония изисква кърито да се консумира 125 пъти годишно, като в страната то най-често се съчетава с ориз и мариновани зеленчуци. В британската кухня къри се нарича сос за месо, който основно се състои от чесън и джинджифил. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Рибар от "Ченгене Скеле" разказа за опасната риба групер в Черно море
10:25 / 12.05.2024
Сигнал на майка от Бургас: Въведоха такса "вадене на кърлеж"
12:39 / 12.05.2024
Млада поетеса от Бургас прослави България на световен конкурс
12:27 / 12.05.2024
Очаква се в Община Бургас да постъпят нови средства
23:14 / 11.05.2024
Собственик на 20-годишен автомобил няма да може да го продаде у нас
13:34 / 11.05.2024
Първи кадри от катастрофата, която затвори стария път за морето
10:30 / 13.05.2024
Времето отново се обръща, гръмотевичните бури над Бургас вече са факт
15:48 / 12.05.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета