Театър отмени представление на руски балетист с татуировки на Путин

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
20:22 / 30.12.2022
807
Театър в Италия отмени представление на известен руски балетист, който има три татуировки на президента Путин на гърдите и раменете, в отговор на онлайн протести срещу планирана изява на артиста, предаде Ройтерс, цитиран от БТА. Спектакълът на Сергей Полунин на 28 и 29 януари в "Арчимболди" е отменен "заради настоятелна кампания срещу него в интернет и социалните медии", съобщи театърът в Милано на сайта си.

Полунин трябваше да участва в "Распутин - танцова драма" - балет, първоначално планиран за 2019 г. и многократно отлаган заради пандемията от COVID-19. От театъра казаха, че отмяната на представлението е "акт на политическа и морална отговорност, предвид обстановката на напрежение и заплахи". Говорителка на "Арчимболди" поясни, че театърът е бил подложен на кампания по електронната поща, както и на много негативни послания онлайн.

Решението да бъде отменен спектакълът е взето със съгласието на компанията на Полунин. От театър "Арчимболди" казаха още, че са твърдо против войната в Украйна, отбелязвайки също, че са организирали представления на руската дисидентска група "Пуси райът" и на украински артисти.

Сергей Полунин, едно от най-големите имена в света на танца и бивш директор на Кралския балет в Лондон, е роден в Украйна, но през 2018 г. придоби руско гражданство. През септември, докато беше на турне в Узбекистан, Полунин изпълни танц във военна униформа в памет на загиналите руски войници, спечелвайки порицание от местните власти, които казаха, че се е отклонил от договорената програма.

Виж коментарите (1)

Още по темата (4318):
02.06.2024 "Френски войници, убити в Украйна": Българин, украинец и германец поставиха празни ковчези до Айфеловата кула
27.05.2024 В Брюксел са гневни заради ветото на Унгария, блокиращо помощта за Украйна
27.05.2024 Парламентарната асамблея на НАТО подкрепи използването на западни оръжия от Украйна за удари по военни цели на руска територия
27.05.2024 Столтенберг: Няма да изпращаме натовски бойни единици в Украйна
22.05.2024 Може да изпратите стари мобилни телефони, таблети и компютри за Украйна!
15.05.2024 Блинкен свири на китара и пя в бар в Киев
Още новини от Любопитни новини:
Важно да знаете, ако дълго време държите колата си, без да я кара...
Супермоделът Наоми Кембъл разкри добре пазена тайна за децата си
Време е! Яни Янков атакува титлата в най-голямото музикално шоу н...
Топчийският пролом - един от емблематичните природни феномени на ...
Племенник на Татяна Лолова се оженил за голямата любов на Дони
Журналист си тръгна със смешна сума от предаването на Геро


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).