Температурните аномалии стресират организма

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
14:59 / 26.12.2009
1379
Днес 26 декември, времето е топло, а температурите надхвърлят 10 градуса. И ако допреди няколко дни всеки бързаше да се прибере час по-скоро някъде на топло заради студа, то пет дни преди да изпратим 2009 година, можем да се насладим на приятни пролетни температури. Температурните аномалии обаче носят и доста рискове за здравето, напомнят лекари.

При отслабен имунитет, дори най-малката промяна във времето може да се отрази отрицателно на здравословното състояние. И ако преди години промяната във времето се усещаше само от възрастните и болните, днес дискомфорт изпитват и напълно здравите. Това засяга особено жителите на големите шумни градове.

Освен възбуждане на грипни инфекции и вируси, честите температурни аномалии се отразяват негативно и на кръвното налягане, като е възможно рязко повишаване или смъкване. До това се стига тъй като организмът изживява стрес, опитвайки се да се адаптира към новите климатични условия. Съветите на специалистите са- чист въздух, повече движение, не по-малко от 2 литра течности на ден и не прекалявайте с храната и алкохола.

Източник: Ekipnews


Виж коментарите (2)
Още новини от Любопитни новини:
Продължава ли да има Филип Буков проблеми със сърцето?
Това е лесен и вкусен лек при простуда
Писател: България трябва да е горда, че няма да участва на извращ...
Можем да станем свидетели на нещо уникално този уикенд
Галин готви нов летен дует
Тази билка лекува 100 болести


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).