Теодор Ушев с топ филмова селекция на BIFF’23 през лятото в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:27 / 15.05.2023
454
Международният филмов фестивал Бургас /International Film Festival Burgas ще зарадва киноманите с най-новите и любопитни заглавия от съвременното европейско кино. Това ще се случи от 15-и и 21-ви юли.

Един от водещите акценти в осмото издание на очаквания морския фестивал е международната селекция от анимационни филми.Тя е изготвена специално за бургаския кино форум от световноизвестния аниматор и режисьор Теодор Ушев. В модула са включени 8 късометражни заглавия от последните две години . Всички отличени на престижни фестивали, както и с номинации за Оскар.

Анимационната селекция ще бъде представена лично от Теодор Ушев. В рамките на фестивалната програма зрителите ще могат да видят и вдъхновения от българския визуален артист документален филм "Теодор Ушев: Невидими връзки“ на режисьора Борислав Колев и сценаристката Мария Ландова.

В програмата са включени прожекции на френски и португалски анимационни филми, които ще се осъществят със съдействието на Френския и Португалския културни институти.

International Film Festival Burgas се осъществява с финансовата подкрепа и партньорство на Община Бургас.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Кирил Маричков с нетърпими болки след претърпян инцидент
Нели Атанасова забранила на Антоанет Пепе да пазарува за бебето
Картина на Караваджо, която за малко не бе продадена за 1500 евро...
Зомбори и Весела Бабинова се разминали в началото
Нана с апетитно предложение за завръщане в "Съдебен спор"
Близка до кралското семейство: Принц Уилям и принцеса Кейт "преми...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).