Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Теодосий Спасов открива празниците “Море от вино” Поморие 2008
Автор: Екип Burgas24.bg 14:24 / 29.07.2008Коментари (0)595
С голям концерт магът на българския етно-джаз Теодосий Спасов ще даде началото на традиционните празници "Море от вино" Поморие 2008. Концертът ще започне на 31 юли от 20,30 часа на централния площад в града.

За седма поредна година Община Поморие става лятната столица на виното от 31 до 7 септември. Съорганизатор на "МОРЕ ОТ ВИНО" е винарският завод на ФЕСТА "Черноморско злато"АД .

"МОРЕ ОТ ВИНО" е добър повод за ФЕСТА холдинг АД, водещ български инвеститор в лозаро-винарството и туризма, да представи най-новите си постижения. Конгломератът "Черноморско злато"АД обедини поморийските и бургаски майстори-винари, което даде нов тласък в качеството и постиженията им.

Сред тях се откроява премиерата на нова серия вина, плод на „микровинарство" Това са вина от върхово качество, клас Premium и Super Premium, разработени с помощта на френски и италиански специалисти. Ръчно подбрани гроздове, след прецизна обработка се превръщат в изключителни едносортови вина, носещи характера на черноморския тероар: свежест и минерални нотки при белите и сочен, узрял плод - при червените. По този начин майсторите-винари на "Черноморско злато"АД - Поморие навлизат в нова територия - на изтънчените и капризни ценители на вино, в която са най-скъпите световни вина!
След успеха на серията вина Villa Ponte, продължава и разработката на купажни вина, които ще съчетаят силните страни на няколко сорта в превъзходен бленд.

Морето от вино по традиция ще се лее вечер безплатно на централният площад в града. Майсторите - винари на "Черноморско злато"АД - Поморие откриват оригинален винен павилион, където на цени народни могат да се купят най-добрите вина от региона и прочутите ракии Поморийска и Бургас 63.

Познавачите ги очакват дегустации и винен тур в прочутата изба на ФЕСТА в комплекса за винарски туризъм "Виа Понтика", на входа на Поморие.

Градусът на настроението в Поморие ще се определя вечер на откритата сцена на площада от известни звезди, както и местни таланти и гости от чужбина, вдъхновени от виното.

На 14 август мощно ще заяви място сред звездите новата формация на Стефан Диомов - група СЕЗОНИ. Сред танцови и фолк фиести, на 21август ще се посмеем здраво и със Шкумбата. За трети път ще изберем и официален поет на "МОРЕ ОТ ВИНО", а фестивалът на духови оркестри и мажоретни състави - "Ритъмът на морето", на 1 и 2 август ще добави тръпка в сърцата на феновете на виното и хубавите жени.

Винената фиеста край морето ще достигне своя връх на 7 септември с оригинална церемония по откриване на гроздобера, която ще прерасне в народно веселие с ритмите на „Славея на Странджа"- Калинка Згурова и приятели.

Празниците "МОРЕ ОТ ВИНО"- винаги оригинален начин да съчетаете морето и слънцето с виното. Един от най-ценните дарове, с които този бряг е прочут повече от 3000 години!









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Криза с язовир „Ясна поляна”
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: