Тези сладкиши може хапвате по време на пост

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:25 / 19.03.2024
1262
Вчера започнаха Великденските пости и много българи ги спазват. Лишението може и да не бъде толкова трудно, особено за хората, които обичат да си похапват нещо сладичко. Има достатъчно възможности да си приготвим сладкиш, без да нарушим поста. Ето някои от тях.

Постни бисквити

Необходими продукти: 110 мл царевично олио, 110 мл сок от портокал, 150 г захар, 250 г. бадеми /обелени и смлени/, 2 бр. прах ванилия, 1/2 ч.л. амонячна сода, кора от портокал /настъргана/, щипка сол, брашно - колкото поеме.

Начин на приготвяне: Разбийте с миксер захарта, портокаловият сок и олиото. Добавете към това смлените бадеми и лимоновият сок, в който преди това сте поставили лъжичката амонячна сода. Поръсете с прахчето ванилия и щипката сол.

Разбъркайте сместа добре и добавете брашното. Замесете тесто, което след това трябва да разточите на кора и да изрежете от него бисквитите в желаната от вас форма. Наредете ги в предварително намазана с мазнина тавичка и на загрята фурна /180 градуса/.

Сладкиш с ябълки:

Необходими продукти: 3 ч. ч. настъргани ябълки, 1 1/2 ч. ч. захар, 1 ч. л. сода, 1 ч. ч. растителна мазнина, 1 ч. ч. ситно нарязани орехови ядки, 1 ч. л. бакпулвер, 3 ч. ч. брашно.

Начин на приготвяне: Разбъркайте добре всички съставки. Изсипете ги в тавичка, която предварително сте посипали с брашно. Поставете я във фурната и печете на около 200 гр., а след това разрежете сладкиша и поднесете.

Грис халва

Необходими продукти: 1 ч. ч. грис, 1 ч. ч. захар, 1 прахче ванилия, малко олио, вода около 600 мл.

Начин на приготвяне: Сгорещете олиото в подходящ съд и добавете към него гриса. Бъркайте непрекъснато до получаването на златист цвят. Отделно разтворете захарта и ванилията в гореща вода и внимателно, на съвсем тънка струйка, започнете да изливайте водата върху гриса.

Не забравяйте да бъркате енергично през цялото време. След като се сгъсти, може да свалите от огъня и да изсипете грис халвата в подходящ съд. Изчакайте да се охлади и поднесете нарязана на парчета.

Рецептите са на gotvach.bg.

Виж коментарите (0)

Още по темата (166):
08.05.2024 Светла Сряда е! 
07.05.2024 МВР отчете сериозен спад на тежките ПТП по Великден
07.05.2024 Как да си приготвим дяволски яйца с останалите от Великден
07.05.2024 Проф. Донка Байкова: 100 грама класически български козунак е 350 калории
06.05.2024 Въоръжете се с търпение: Интензивен остава трафикът на някои от граничните пунктове
06.05.2024 Колко време след Великден можем да консумираме безопасно боядисаните яйца?
Още новини от Любопитни новини:
Продължава ли да има Филип Буков проблеми със сърцето?
Това е лесен и вкусен лек при простуда
Писател: България трябва да е горда, че няма да участва на извращ...
Можем да станем свидетели на нещо уникално този уикенд
Галин готви нов летен дует
Тази билка лекува 100 болести


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).