Тиквичките – приготвят се бързо, не се лепят на ханша и са много вкусни

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:13 / 17.04.2024
1145
Пролетта е най-благоприятният сезон за разтоварване на организма. Пазарът е пълен с пресни зеленчуци и ако имате време, може да си ги набавите и на добри цени. Тиквичките са един от зеленчуците, които българинът тачи и приготвя по различни начини. В случая се позоваваме на изпитана рецепта от специализирания сайт gotvach.bg. Всички ги обичаме пържени, но къщата се омирисва, във фурната стават не по-малко апетитни и уханието е по-приятно.

Необходими продукти

– тиквички - 4 бр.

– яйца - 2 бр.

– моцарела - 100 г настъргана

– кашкавал - 100 г настърган

– сол - 1 щипка

– зехтин - 1 с.л.

Начин на приготвяне

Измиваме тиквичките и ги почистваме от дръжките. Разполовяваме всяка тиквичка по дължина.

Слагаме около 1 литър вода в тенджера на котлона и я кипваме. Пускаме разполовените тиквички за 15 минути в кипящата вода и ги изваждаме и отцеждаме.

След като се охладят, ги издълбаваме като лодки. Намазваме тавичка със зехтина и подреждаме вътре издълбаните тиквички.

Вътрешността на тиквичките намачкваме в купа. Посоляваме и добавяме яйцата, кашкавала и моцарелата.

Хубаво смесваме и пълним с тази смес тиквичките.

Запичаме бързите пълнени тиквички на фурна на 200 градуса за 15-20 минути до златисто.

Сервираме пълнените тиквички с яйца и сирене топли или студени.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Никой не очакваше този край на "Ергенът"!
Ексцентричният Чоткин грабна голямата награда от 100 000 лева в H...
Гаф на bTV издаде финала на "Ергенът"
Поредната магнитна буря удари Земята
1500 лева стартов бонус от BETHUB.bg
Бунтарят срещу традициите: Историята на постмодерния танц


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).