Това дете ли е новата Крисия?

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:04 / 07.11.2022
733
Младата и талантлива певица и пианистка, Валерия Стоянова, която преди 5 години впечатли публиката в зала 1 на НДК с дуета си с Васил Петров, представя втори авторски сингъл - Our Time. Вече на 15 години, тя създава своя музика. Песента е на български и английски език и излезе преди броени дни в дигиталните музикални платформи с видеоклип към нея.

Заглавието насочва към обобщението, което тя прави - мисълта за нас, за насищането и осмислянето на живота с музика, да не се отказваме от мечтите си, да сме заедно и ни представя новия си сингъл Our Time. Свежата джази фънки песен с модерен ритъм не е първият опит на Валерия да създава собствена музика. През 2020 г. нейната песен "Възвръщане“ се появи като първи авторски сингъл в ефира.

Our Time отваря пространства пред слушателите да открият по нещо от себе си, провокира и вдъхновява. Музиката и текста са на Валерия, акомпанимента на пианото е отново на Валерия, аранжимента е на Wah Tony Rikev и китариста Стойчо Стоянов, който е и неин баща. Той се занимава професионално с музика и рекординг, основател на музикалното училище XS Artists music school, работи в различни музикални проекти с Алма Доудъл, Нели Петкова, Михаела Маринова, Виктор Калев, Николай Урумов и Йоана. Видеото е дело на Михаил Янакиев в снимките участват нейни съученици от Музикалното училище.

Валерия Стоянова проявява интерес към музиката на 3-годишна възраст. На 5 години посещава вокална група, но скоро след това има желание да се изявява самостоятелно. На 6 г. тя е одобрена да участва в телевизионното предаване "Големите надежди", където участва на живо в големите концерти. Проявява огромен интерес към пианото и желание сама да си акомпанира на песните, които пее.

С помощта на своите родители (музиканти) започва да прави различни аранжименти на любими песни. Впечатлени от таланта ѝ, музиканти от поп и джаз гилдията и телевизиите я канят за самостоятелни участия в концерти и телевизионни предавания. От съвсем малка участва и в благотворителни прояви. Първата ѝ голяма сцена е в Зала 1 на НДК през 2017-та където заедно с Васил Петров пеят в дует в спектакъла му Sinatra:Vegas и през следваща година отново получава покана да участва във второто издание на спектакъла Sinatra:Vegas, където пее в дует с Брус Джонсън.

Валерия дебютира в радио и тв ефира с народната песен "Ясен месец" в джазиран вариант през 2019-та. Както и доста кавър версии на различни песни, някои от които са много успешни, като песента "Бохемска Рапсодия" на Queen. През 2020 година излиза първия й авторски сингъл "Възвръщане“.

Чуйте новата песен на Валерия Стоянова Our Time ("Нашето време") в YouTube канала й тук.


Виж коментарите (0)

Още по темата (6853):
22.04.2024 Сериалът "Baby reindeer": Шокиращо искрено изследване на тормоза и
обсесията
05.04.2024 Вини Джоунс отново намери любовта
10.03.2024 Филип Аврамов сподели за уроците, които научаваме от бащите си
08.03.2024 Кейти Пери напомни колко дръзка може да бъде
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
04.02.2024 Дует "Ритон" издадоха тайната съставка на голямата любов
Още новини от Любопитни новини:
В Северните Родопи цъфти "цветето на императорите"
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща
На 70 една от най-големите ни певици не спира да пее и твори
Надежда от "Ергенът" с доста провокативни снимки
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в България за...
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).