Това е българката Бойка от Свищов, която покори висшата мода и Dior

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
15:38 / 13.03.2023
920
Свикнали сме да повтаряме, че красотата на българката е ненадмината по целия свят. Това е твърдение, което може да бъде подкрепено с хиляди примери. Един от тях е Бойка Матова, която е един от последните ни поводи за гордост, пише каналът Vbox7.

Бойка бе част от представянето на новата колекция на модния бранд Dior на "Седмицата на модата в Париж“, която се проведе от 27 февруари до 7 март 2023 г.

Тоалетът, с който дефилира, се състоеше от дълга пола, бял тишърт и жилетка. Визията завършваше малка чанта. Именно дългите поли са един от основните елементи в новата колекция. Модните критици отчитат, че марката се обръща към модата на 50-те години.

"Вечерта преди ревюто на Dior в Париж отмениха полета на Бойка, която трябваше да лети от Милано. Все пак, на следващия ден тя успя да стигне навреме, където я чакаха от Dior, за да направи традиционния фитинг. За съжаление, много често се случва моделите да стават жертва на авиокомпаниите и да не могат да стигнат за определен моден ангажимент", разказва Диан Динев, главен букер на "Ивет фешън", цитиран от БТА.

Бойка е на 21 г. и е част от моделите на Ivet Fashion. Родена е в гр. Свищов, но след това се премества в София, където е открита от букера на Ivet Fashion – Диан Динев.

Дебютът на Бойка на големия подиум дойде в края на миналата година, когато тя дефилира за Valentino. Тогава бе забелязана от други големи брандове, които започнаха проактивно да се свързват с нея за по-големи ангажименти. Като нейните изяви не спират до тук. Бойка е част и от мартенския брой Vouge (Великобритания). В профила си в Instagram (@boykamatova) тя често споделя снимки от ревюта, както и по-арт кадри.

Виж коментарите (3)

Още по темата (6853):
22.04.2024 Сериалът "Baby reindeer": Шокиращо искрено изследване на тормоза и
обсесията
05.04.2024 Вини Джоунс отново намери любовта
10.03.2024 Филип Аврамов сподели за уроците, които научаваме от бащите си
08.03.2024 Кейти Пери напомни колко дръзка може да бъде
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
04.02.2024 Дует "Ритон" издадоха тайната съставка на голямата любов
Още новини от Любопитни новини:
Бъркат Дара Екимова с Гери-Никол
Актьор от "Съни бийч" с ново гадже
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада
Нана: Не ми беше лесно да се разделя с България
В Северните Родопи цъфти "цветето на императорите"
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).