Това момиче се превърна в една от най-награждаваните и обичани певици у нас

Автор: Цвети Христова
Коментари (0)
09:52 / 26.06.2023
564
Загадката на Sofia24.bg на 26 юни е свързана с една певица, която е спечелила повече от 60 награди през кариерата си, сред които най-престижни са песен, певица и музикален идол на годината. Тя е родена на днешната дата през 1984 година в Добрич. Познахте ли я? Става въпрос за Петя Иванова, по-известна като Преслава. Попфолк певицата сменя личното си име от Петя на Преслава през 2018 година. 

Преслава е завършила музикалното си образование в училище по изкуствата СОУ Св. Климент Охридски в Добрич, със специалност фолклорно пеене и музикален инструмент гъдулка. Едва 7-годишна изпява първата си песен с оркестър – "Тръгнала ми е Милена“. На 14 години участва във Великденското добруджанско надсвирване в Генерал Тошево. Макар и против волята на родителите си, започва да пее още от 15-годишна по заведения. В ученическите си години със свои съученици сформират оркестър и го кръщават "Шанс“, а първия оркестър, с който е работила професионално е формация "Мега“. През лятото на 2003 година. 

Милко Калайджиев я открива за голямата сцена и я кани да пее с неговия оркестър в редица заведения по Черноморието, като преди това тя взима участие в клиповете към песните "Дръж ме да не падна“, "Не отказвам на жена“ и "Танцувай с мен“. Само няколко месеца по-късно Петя вече е част от музикална компания "Пайнер“ под творческия псевдоним Преслава.

Тя единствената в историята на попфолка, чиито общи титли "Певица на годината“ се изчисляват на 13. Певицата също така е отличена и с две международни награди за Най-популярна българска певица в чужбина и за Балканска звезда на Международните музикални награди съответно в Черна гора и в Истанбул. Освен това тя е от най-награждаваните български певици – нейните отличия и награди са почти 60 на брой, придобити за 10 години.

На 14 септември 2018 г. Преслава ражда дъщеря си Паола.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Генчо от "Игри на волята" се оказа романтик 
Най-вкусната: Овчарската салата влезе сред челните места на свето...
Има как да се скараме "правилно" в една връзка, ето съвета на пси...
Превръщането на всички кръвни групи в нулева
Двата острова, които са само на 4,8 км един от друг, но в същото ...
Нидал Алгафари с ударни думи за жена си: Преди да се запознаем, м...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).