ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Три популярни храни вдигат кръвното | ||||||
| ||||||
Хипертонията или високото кръвно налягане е една от причините за сърдечни заболявания, инсулт и инфаркт. Като цяло месото се счита за здравословен продукт, но всичко зависи от вида му. Например червеното месо (говеждо, свинско и т.н.), както отбелязва NHS, съдържа много протеини, витамини, минерали. Но такива видове месни продукти като бекон, шунка, колбаси, могат да навредят на тялото. Те повишават риска от развитие на хипертония, така че трябва да се избягват, ако е възможно, пише Zdrave.to. Според проучване, публикувано в American Journal of Clinical Nutrition, червеното месо може да повиши кръвното налягане със 17%. Това проучване включва 44 616 французойки. Оказало се, че тези, които ядат пет или повече порции червено месо седмично, са имали най-лоши резултати, свързани с високо кръвно налягане. Нещо повече, статия, публикувана в Critical Reviews in Food Science and Nutrition, гласи, че само 50 грама месо всеки ден са достатъчни, за да увеличат риска от развитие на хипертония. Причината, поради която шунката, беконът, колбасите повишават вероятността от развитие на хипертония е, че съдържат много сол. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
3 компании наливат милиони в Бургас, ще разкрият много работни места
11:00 / 23.04.2024
Големи промени с платеното паркиране в Бургас!
10:34 / 23.04.2024
Кола изхвърча от пътя, жена е в болница
09:08 / 22.04.2024
Прокуратурата погна Динко от Ямбол!
16:01 / 22.04.2024
Очакват се обилни валежи!
14:11 / 22.04.2024
Вижте как ще изглежда най-новото бургаско училище!
14:47 / 23.04.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета