Трикове как да сварите яйцата без да ги счупите

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:32 / 28.03.2024
1099
Колко от яйцата, които варите остават здрави? За да е изпълнена тази мисия успешно, много домакини използват различни трикове. Но кой от тях е най-ефективен? 

Днес ще ви споделим как най-сигурно да извършите този процес и да сложите край на спуканите яйца.

На стайна температура 

Сигурно сте чували от вашите майки, че яйцата трябва да се варят, когато са престояли известно време в хладилника? Научната истина е, че свежите яйца имат по-голяма вероятност да се счупят, когато ги варите. Затова, купете яйцата два-три дни преди варенето и ги извадете от хладилника поне 1-2 часа преди да ги сложите в тенджерата. 

Правилното поставяне в тенджерата 

Когато слагате яйцата в тенджерата, поставете ги на дъното, без да ги пускате рязко и от високо, за да не ги ударите. Не претъпквайте съда с яйца и оставете малко пространство между тях, за да предотвратите евентуално счупване, когато те се движат по време на варене.

Добавете оцет и сол 

Оцетът е известен като превантивно средство против напукване на яйца. Преди да започнете да варите, добавете няколко супени лъжици в тенджерата. Солта, от друга страна, помага да запазите белтъка вътре, ако случайно някое яйце се счупи по време на варене. 

Контролирайте температурата 

Не завъртайте котлона на най-високата температура. По-разумно е да оставите на средна температура, за да предотвратите "подскачането" на яйцата и счупването им. ТРИК, благодарение на който нито 1 великденско яйце няма да се счупи при варене 

Времето за варене 

Използвайте таймер, за да контролирате времето. Перфектното време за сваряване на едно яйце е между 4 и 6 минути в зависимост от желаната степен на твърдост на жълтъка. Тези съвети ще ви помогнат да варите яйца без да се счупи нито едно, и да получите перфектното яйце, готово да украси вашата трапеза или да се превърне в любима съставка на вашите ястия, съветват от actualno.com.

Виж коментарите (0)

Още по темата (166):
08.05.2024 Светла Сряда е! 
07.05.2024 МВР отчете сериозен спад на тежките ПТП по Великден
07.05.2024 Как да си приготвим дяволски яйца с останалите от Великден
07.05.2024 Проф. Донка Байкова: 100 грама класически български козунак е 350 калории
06.05.2024 Въоръжете се с търпение: Интензивен остава трафикът на някои от граничните пунктове
06.05.2024 Колко време след Великден можем да консумираме безопасно боядисаните яйца?
Още новини от Любопитни новини:
За тази сватба ще се говори още дълго
Мария Цънцарова се завърна с гръм и трясък в "Тази сутрин"
Гришо със специален подарък към родителите си
Сашо Кадиев се завръща в бТВ
Знаете ли, че докато спим горим калории?
Ути с интригуваща снимка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).