Турски проповедник получи присъда от 8658 г. затвор

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
20:32 / 12.04.2023
568
Окръжният наказателен съд в Истанбул потвърди днес присъда от 8658 години затвор за турския проповедник Аднан Октар и още 13 обвиняеми по дело за множество престъпления, съобщи Анадолската агенция, цитирана от БТА. Турските медии определят присъдата като "рекордна".

Октар беше осъден през 2021 г. на 1075 години затвор за различни престъпления, сред които основаване и ръководене на престъпна организация, политически и военен шпионаж, подпомагане на групировката ФЕТО, без да е неин член, сексуално насилие, включително над непълнолетни лица, принудително лишаване от свобода, мъчения и други.

По делото бяха привлечени общо 215 обвиняеми, част от които бяха осъдени за участие в "престъпната организация Октар", но присъдата беше отменена от апелативния съд и процесът започна отначало. 

През ноември миналата година обвиняемите по делото бяха осъдени на 8658 години затвор, като решението на съда също беше обжалвано.

Октар е автор на доктрината "ислямски креационизъм", която отрича теорията за еволюцията.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Шеф Токев пише мемоари за пиянските изцепки
Кафето "Арабика" датира от преди Homo sapiens
Един от най-талантливи тенисисти в света празнува рожден ден
Били Айлиш: Винаги съм била влюбена в момичета
Арестуваха Жерар Депардийо
Орлин Павлов за музиката, изкуствения интелект и мечтите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).