Тъжната изповед на баба Янка в "Стани богат" просълзи зрителите: Аз знам, че нашето дете е живо, защото живее в 3-ма човека

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
12:42 / 08.12.2022
1408
Тъжната изповед на Янка Морчева в "Стани богат“ отекна в сърцата на много хора и ги накара наистина да се замислят върху думите, които изрече тя.

"Първо, да благодаря на публиката за помощта й. Тази година на 8 март дъщеря ми очакваше от сина си да й донесе някакво цвете. Но още на 7-ми й се обадиха от болницата, че е с мозъчна смърт. Някой беше помогнал на Тошко, който беше на 21 години, да напусне живота. Но ние решихме да го направим ангелче и подарихме органите му, които спасиха трима българи, дадоха им живот“, започна тъжния си разказ тя, а водещият и публиката веднага аплодираха тази силна жена.

"Дойдох тук, за да можем да му направим паметна плоча, достойна за ангелче, но вярвайте ми, въпреки че на гроба му ще има плоча аз знам, че нашето дете е живо, защото живее в 3-ма човека. Знам, че когато прегърна някой от тях - аз ще прегърна него". 

"Понякога се чудя защо, когато органите на човек са в състояние да спасят човешки живот, защо близките му не го оставят да живее в някого, а трябва да ги заровят в земята да гният. Нищо не разбирам. Това е моята философия. Така разбирам аз възкръсването", продължи възрастната дама. 

"Не да чакаме някога ние да възкръснем, а чрез това да дадем органите на детето на някого, няма значение дали е дете или по-възрастен човек. Но да са годни. Защо трябва да ги хвърляме в земята? Затова ви благодаря, че му помогнахте да направим този паметник. И когато хората го видят, да кажат – трябва така да постъпваме умно, разумно, по човешки.“

Думите на жената бръкнаха дълбоко в сърцата на повечето зрители, и ако е успяла дори на малък процент от тях да се замислят е постигнала огромен успех за донорството в България.

Виж коментарите (2)

Още по темата (6853):
22.04.2024 Сериалът "Baby reindeer": Шокиращо искрено изследване на тормоза и
обсесията
05.04.2024 Вини Джоунс отново намери любовта
10.03.2024 Филип Аврамов сподели за уроците, които научаваме от бащите си
08.03.2024 Кейти Пери напомни колко дръзка може да бъде
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
04.02.2024 Дует "Ритон" издадоха тайната съставка на голямата любов
Още новини от Любопитни новини:
В Северните Родопи цъфти "цветето на императорите"
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща
На 70 една от най-големите ни певици не спира да пее и твори
Надежда от "Ергенът" с доста провокативни снимки
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в България за...
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).