Усетихте ли силната магнитна буря, която ни връхлетя?

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
13:38 / 27.03.2022
603
В петък около 6-7 часа сутринта беше регистрирано средно по сила изригване от слънчевото петно AR2974. Потоците от заредена плазма, изхвърлени в междуплантенто пространство, ще достигнат Земята към 27-28 март и ще предизвикат средна по сила геомагнитна буря от клас G2, сочат данните.

Магнитните бури са разделени на пет категории - G1 "слаб", G2 "среден", G3 "силен", G4 "много силен" и G5 "изключително силен". Според прогнозите на експерти от Националната агенция за океански и атмосферни изследвания на САЩ, активността на слънчевите петна  AR2974 и AR2976 не е приключило и има голяма вероятност от нови изригвания. 

Какво може да ни причини?

Обикновено смущенията влияят неблагоприятно на възрастните и на хората със слаб имунитет. Хората, които са чувствителни към тези явления, могат да почувстват отпадналост, главоболие, неразположение, колебание в кръвното налягане и слаба концентрация. 

Как да се предпазим?

При геомагнитни бури лекарите съветват да се спазва режим на хранене с плодове и зеленчуци и да пием повече вода. Не е препоръчително продължително застояване в затворени помещения без чист въздух.

За любителите  

Бурята ще предизвика красиви полярни сияния. Точките, от които те ще могат да се наблюдават най-добре, са Северна Великобритания, Норвегия, Канада, Шотландия и Ирландия, информират от MeteoBalkans.

Виж коментарите (1)
Още новини от Любопитни новини:
Шеф Токев пише мемоари за пиянските изцепки
Кафето "Арабика" датира от преди Homo sapiens
Един от най-талантливи тенисисти в света празнува рожден ден
Били Айлиш: Винаги съм била влюбена в момичета
Арестуваха Жерар Депардийо
Орлин Павлов за музиката, изкуствения интелект и мечтите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).